Foto: Klassekampen

Østrem er redaktør i Musikkmagasinet, Klassekampens ukentlige musikkbilag. Hver mandag presenterer Østrem og co 16 sider eller mer om norsk og internasjonal musikk, fra pop til klassisk, fra gode gamle dager til det beste nye som alle bør høre på akkurat nå. Les mer om Musikkmagasinet her

Østrem er utdanna jurist og skriver for tiden på en bok om lovene og enkeltmennesket. Sammen med Kjetil Rekdal har han tidligere gitt ut Mitt liv som I (Aschehoug, 2012).

I denne episoden av Fotnote snakker Østrem om boka Coal Black Mornings av Suede-vokalist Brett Anderson. I boka skriver Anderson om sin barndom, ungdomstid og tiden før han dannet bandet Suede. Les mer om bokaHer kan du høre Anderson snakke om boka i et intervju på BBC:Etter at denne episoden av Fotnote ble spilt inn, kom nyheten om at Anderson har skrevet en oppfølger til Coal Black Mornings. Dermed er det mulig å fordype seg i detaljene fra band- og turnélivet som Anderson bevisst utelot fra sin første bok. Les mer her

Suede ble dannet i 1989 og var et de mest populære bandene i Storbritannia på 1990-tallet. De albumdebuterte i 1993 og ga ut totalt fire album i løpet av dette tiåret. I 2002 ga bandet ut sitt femte album, før de tok en lengre pause. Suede ble gjenforent i 2013 og har siden da gitt tre album.

Animal Nitrate:


We Are the Pigs:

Suede var kjent for å være et forrykende liveband. Her kan du se en konsert fra Brixton Academy i 1993:Brett Anderson har så langt i karrieren også gitt ut flere soloskiver. Hans siste, Black Rainbows, kom i 2011.Anderson var tidligere kjæreste med Justine Frischmann. Hun var med på å danne Suede, men startet etter hvert sitt eget band, Elastica. Se video til Waking Up her:

Les mer om Suede