Foto: Joe del Tufo//Moonloop Photography.

24. - 25. januar 2020 arrangeres Interstate 20 – Oslo Americana Weekend på Vulkan Arena og Pokalen Pub.

I dag slapp festivalen de siste artistene til et allerede spennende program, med headlinere som Tyler Childers og Kacy & Clayton.

Siste artistene på plakaten er Jonah Tolchin (US), Winding Road, Kenneth Norum og, tilslutt Interstate & Lucky Lips presentst: A Nordicana Revue.

Jonah Tolchin har kjempet med en haug av følelser i sine 27 år, og gjennom denne prosessen har han konsekvent funnet midlene til å integrere disse i musikken. Det vil du absolutt merke på hans siste plate. Progresjonen har vært kort, med tanke på karrieren, men modenheten og den musikalske progresjonen er det absolutt ingenting å si på. På hans siste album, ”Fires for the Cold”, som ble utgitt i år, legger Tolchin konfliktene og mye av det som har opptatt han de siste årene på bordet. Det har definitivt vært en vanskelig tid; ekteskapet hans tok slutt og det gjorde han både knust og forvirret. Selv forklarer han det slik:

“Every record I make is like a record in time,” forklarer Tolchin.“It recounts the things that I’ve observed and experienced between the last album and the current one. It’s painful for me to talk about the last few years. It’s even painful to write about it. But singing and strumming about it? That’s different. That’s the main way I feel that I’m able to interact with the impossible emotions. It’s the greatest gift that music has given me throughout my life.”

Heldigvis fant Tolchin søtten han trengte da han kom i studio. Albumet ble spilt inn i Carriage House Studios og co-produsert med den Grammy-vinnende musikeren, ingeniøren og produsenten Sheldon Gomberg. Albumet inkluderer en rekke bemerkelsesverdige gjester – Jackson Browne og Rickie Lee Jones og Sara Watkins for å nevne noen. Resultatet ga noen av de vakreste melodier og følelsesmessige tekstene som Tolchin noen gang har levert. Dette blir garantert magisk å oppleve live!Kenneth Norum

«Det er få artister her i Norge som kan formidle som Kenneth. Det er en inderlighet og en ærlig smerte i mange av tekstene hans som du virkelig skal ha ryggrad for stå på en scene og dele med andre». -Dust of daylight

Etter at Kenneth Norum fra Skogbygda slapp sitt debutalbum «Heart on a Sleeve» i 2017 har lovordene og konsertene stått i kø for nykommeren fra den lille bygda. Det som begynte med et lite knippe låter spilt inn på soverommet, har utviklet seg til å bli en bunnsolid solokarriere med norgesturné, konserter i Sverige og radiospillinger i inn- og utland. Og tidligere i år spilte han en magisk konsert på legendariske Rockefeller.

Erik Valebrokk kalte debutplaten «Et stillfarent mesterverk» og trillet sekseren, mens Tom Skjeklesæther skrev «Heart on a Sleeve inneholder ni originale sanger skrevet av sangeren selv, udiskutabel heartlandrock som vekker oppsikt med solide melodier, masse fin spilling og den helt nødvendige på-vei-til-å-ruste-stemmen. En slags blanding av Don Henley og John Moreland».

Siden debuten har artisten landet en platekontrakt med ingen ringere enn Snaxville Recordings og ga første smakebit fra denne når han slapp singelen «Throw Your Arms Around Me» i april med selveste Malin Pettersen på gjestevokal.

Winding Road

Winding Road er en bluegrass/americana-trio, som lar seg inspirere av tette harmonier, akustiske toner og melankolske tekster. To av medlemmene har tidligere spilt sammen i bandet Sweet Marie, hvor de fikk utvikle seg pa? ba?de instrument, vokal og som la?tskrivere. Da Erlend S. Hølland (Lucky Lips) ble med pa? bass og vokalharmonier ble bandet komplett! Mellom seg trakterer de gitar, mandolin, autoharpe og kontrabass, men det er vokalen som sta?r i fokus i det nedstrippede lydbildet.

Debutplaten «Steady Ground» ble sluppet 28. november 2018.

Interstate & Lucky Lips presents: A Nordicana Revue

Det har vært stor blest rundt det norske americanamiljøet i det siste, men mange sterke utgivelser, og oppmerksomhet både i norsk og internasjonal presse.

Interstate ville booket alle om de hadde hatt mulighet, men da måtte vi utvidet festivalen til en uke. Vi tok derfor kontakt med Lucky Lips om de ville være «husband» for å presentere noe av det som beveger seg på den norske americanascenen. Artistene som skal være med slipper vi fortløpende frem mot festivalen. Og vi lover at det blir mange godbiter

24. - 25. januar 2020 arrangeres Interstate 20 – Oslo Americana Weekend på Vulkan Arena og Pokalen Pub. Festivalen arrangeres av Vulkan Arena i samarbeid med Norsk Americana Forum.

Norsk Americana Forum er en interesseorganisasjon for musikere, låtskrivere, arrangører og medie-arbeidere som jobber innenfor musikkfeltet som betegnes som Americana. Et stort musikalsk felt som bl.a. innebefatter country, bluegrass, sanger/låtskriver, country-rock, alt-country og gospel.

Festivalen på Facebook

Billetter kjøper du her