Den norsk-walisiske duoen Firewoodisland skaper allerede bølger i Storbritannia og nå har det begynt å skvulpe her i Norge også. I tillegg til massiv støtte fra britisk presse og BBC, har de vært å finne på utallige spillelister på Spotify, blant annet på Most Beautiful Songs in the World. De har allerede rundet fem millioner streams med god margin der, og er også å finne på populære YouTube-kanaler som Get The Sound, Wave of Good Noise, Alex Rain Bird Music, La Belle Musique, Indie Folk Central og BalconyTV.

Musikken deres har også blitt hørt i TV-serier som Unge Lovende, Teen Mom, Netflix-serien Shadow Hunters, Saving Hope og i reklame for YR-appen.

Etter fersk suksess med singelen Hollow Coves, som blant annet ble featured på BBC Introducing, er de nå klare med Mutually. Om den nye låten forteller duoen Stian Vedøy og Abi Eleri:

- Mutually er en av de mest ærlige sangene vi noensinne har skrevet. En skjør og intim historie om å bli sett og ivaretatt. Det er aldri lett å innrømme at du trenger hjelp. Det krever mye mot og styrke. Hvis du sliter, trenger du ikke å gå gjennom det alene. Åpne opp for en som står deg nær.

Låten slippes fredag 6. desember, men allerede nå kan du høre Mutually her:Duoen Firewoodisland består av ekteparet Stian Vedøy og Abi Eleri. Stian vokste opp på Karmøy, og studerte musikkproduksjon i Bergen. Navnet Firewoodisland er altså en direkte oversettelse av etternavnet Vedøy, og det hele startet som et soloprosjekt. Så møtte han Abi i Cardiff, hvor hun studerte illustrasjon. Etter kort tid gjorde de soloprosjektet om til en duo, hvor Abi tok over ansvaret for artwork, og fikk et fint utstillingsvindu for sine illustrasjoner. Duoen ble raskt finalister i norske Bandwagon, blant annet sammen med Fay Wildhagen, og de slapp debut-EPen ILD i 2014, etterfulgt av flere singler. Oppfølger-EPen Dome kom i 2016, mens debutalbumet Chaos Is The State Of Heart ble sluppet i fjor.

Tidligere i år spilte de på Klubbdagen på Øya, og de har allerede spilt på fem ulike Sofar-sessions. i tillegg har de spilt på festivaler som Between The Trees, Farmfest, Oxjam Cardiff Takeover, BBC's Introducing scene på Latitude Festival, og de har headlinet Richer Unsigned's lunchtime showcase foran et eksklusivt bransjepublikum. Her hjemme har de også blant annet spilt på Vikedal Roots Festival.