Den ukronede americanadronningen Lucinda Williams har i løpet av en 30-årig karriere med glans befestet sin plass på tronen. Williams er en sjelfull formidler, ikke bare musikalsk, men like mye i kraft av sine sterke tekster. Allerede med debuten laget hun det mange mener er en milepæl inne sjangeren. Hun fikk for sitt ordentlige gjennombrudd med albumet «Car Wheels on a Gravel Road» i 1998, som ble belønnet med den første av hennes tre Grammy-priser. Rolling Stone har rangert det på listen over «500 Greatest Albums of All Time», mens Time Magazine har kåret henne til den beste singer-songwriteren i USA.



– Etter å ha dagdrømt om å arrangere en americana-festival i flere år, er det en veldig god følelse å endelig kunne presentere Oslo Americana sammen med våre venner i Northern Trail. Dette er bare starten, men den skal være bra den også, sier Stian Pride i FKP Scorpio.

Oslo Americana er en ny endagsfestival som vil foregå på Sentrum Scene, Rockefeller og John Dee. Oslo Americana er søsterfestivalen til Sthlm Americana, som de siste tre årene har vært en suksess i den svenske hovedstaden. I år er det endelig Oslo sin tur til å få sin egen versjon!

Sentrum Scene / Rockefeller / John Dee | Fredag 12. juni