Foto: Stian Nybru

Perry Dear er Per Øydir, som er kjent fra grupper som Kåre & The Cavemen, The Indikation og Peter Berry & The Shake Set. Han spiller 6-strengers bass i Perry Dear & The Deerstalkers, som i fjor platedebuterte ved å gi ut to ep-er og én single på samme dag.

I forkant av deres første langspillplate utgir de en instrumentalsingle der også coveret er gjennomført retro. De to bandbildene viser dem i 60-tallsinspirerte dresser. De er sågar avbildet på en kanon ved Akershus festning på baksida, og det passer jo bra, når tittelen er "Cannonade". Og labelen til Jansen Records har samme design som den norske 60-tallslabelen Triola.

"Cannonade" ble skrevet av Yngve Bjerke og skulle være med på hans band The Cannons' nye single. Men så kom Beatles, og dermed var instrumentaler i Shadows-stil ut. Bjerke dannet deretter The Firebeats, som lagde noen av Norges beste og sjeldneste plater på 60-tallet. Heldigvis husket han melodien, og Perry Dear & The Deerstalkers er de første som får utgi låta. Den har et herlig trommedriv og en fengende melodi.Også side B har farfisaorgel. "Theme from A Summer Place" var en stor hit med Percy Faith og hans orkester i 1960. Dette er en vakker ballade.