Foto: Terje Dokken

Øverst i dagens slipp troner amerikanske ALTER BRIDGE, heavy metal-legendene ACCEPT og en jubileumskonsert med CC COWBOYS som etter 30 år som blodsbrødre gjør sin største konsert i tigerstaden.

Interessen for den norske rock- og metallscenen har aldri vært større. Tons of Rock har blitt den årlige møteplassen og folkefesten, hvor publikum fra hele Norge og verden har funnet sitt naturlige samlingspunkt.

- Billettsalget knuser alle rekorder! Vi har solgt tre ganger så mange billetter i dag som på samme tid i fjor og billettene til festivalcampen er allerede revet bort et halvt år festivalen går av stabelen, kan en entusiastisk festivalsjef Jarle Kvåle melde, før han legger til:

- Tilbakemeldingen etter 2019 festivalen var helt fantastiske, og det er lite tvil om at et så fornøyd publikum har lagt grunnlaget for strålende 2020 festival. Trivsel blant publikumet og sterkt program fylt til randen med storheter er nøkkelen til salgssuksessen, avslutter Kvåle.

Gjester fra hele verden
Til neste års rockefestival kommer publikum fra hele Norge. Så langt har publikum fra alle landets fylker og imponerende 314 kommuner kjøpt billetter til Tons of Rock på Ekeberg. Og det er ikke bare nordmenn som har funnet veien til billettluka. Foreløpig viser publikumsdata at hele 51 ulike land er representert blant publikum. Nabolandet Sverige står øverst foran England og USA, men kanskje mest eksotisk er det at man blant annet finner publikum fra land som Mali, Kenya og Panama på lista over billettkjøpere.

Tyske legender og storslått 30-års feiring norsk rocks fremste ambassadører

Her er dagens slipp:

Det 15 år siden rockegiganten Alter Bridge debuterte med albumet «One Day Remains», og de har vokst seg større og større ved hver utgivelse. Bandet ble dannet av de to tidligere Creed-medlemmene Mark Tremonti (gitar) og Scott Phillips (trommer), som teamet opp med vokalisten Myles Kennedy og bassisten Brian Marshall. De har begeistret fans verden over med sin energiske miks av post grunge, alternativ metal og hardrock. Alter Bridge spilte nylig for et fullt Sentrum Scene – en konsert som var utsolgt mange måneder i forveien.

De tyske heavy metal-legendene Accept kommer tilbake til Tons of Rock 2020 etter kjempesuksessen med utsolgt åpningskonsert med KORK på Operaen i 2019! Europeisk heavy metal hadde aldri blitt det samme uten Accept. De er en av grunnleggerne av speed og thrash metal, og slapp sitt selvtitulerte debutalbum allerede i 1979.

CC Cowboys inviterer til storslått feiring av sitt 30-årsjubileum på Tons of Rock! Magnus Grønneberg & Co har i alle år vært garantister for norsk rock av ypperste klasse, og har tusenvis av spillejobber og et hav av hitlåter på samvittigheten! 30års jubileum byr på vinylbokser og liveplater. Men først ut er altså konsert på Ekeberg.

D-A-D – tidligere Disneyland After Dark – fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 1989 med albumet «No Fuel Left for the Pilgrims» og hiten «Sleeping My Day Away». Etter over 30 år med tunge gitar-riff er bandet fortsatt i toppform, og slapp plata «A Prayer for the Loud» tidligere i år. De spilte også for utsolgt Rockefeller i høst.

Siden debuten i 1997 har HammerFall vært med på å forme den svenske metal-scenen med sin storslagne powermetal. Sounden er tydelig inspirert av storheter fra 80-tallet, og band som Judas Priest og Manowar. Nå er de aktuelle med sitt ellevte album «Dominion».

Finske Ensiferum er et av de hotteste navnene på folk metal-scenen. Bandet ble grunnlagt av gitarist og hovedlåtskriver Markus Toivonen i 1995, og han har styrt skuta trygt og stødig siden. Siste plate «Two Paths» (2017) fikk kjempekritikker. De er kjent for å lage et fantastisk liveshow, så vi gleder oss stort til energisk middelalder-metal på Tons of Rock i juni!

New York-bandet The Pretty Reckless får tankene til å gå mot band som Led Zeppelin, Heart, Queen, Nirvana, Smashing Pumpkins og Hole, men de gjør sin helt egen greie. AllMusic beskriver musikken deres som «loud, cocksure, arrogant, and an irresistible brand of heavy rock», og i tidligere modell og skuespiller Taylor Momsen har bandet en sjeldent karismatisk frontfigur. The Pretty Reckless holder for tiden på med sitt fjerde album, med god hjelp fra Matt Cameron (Soundgarden/Pearl Jam). Det har fått tittelen «Death by Rock and Roll», og slippes i 2020. Sist sett på utsolgt Sentrum Scene sammen med Stone Sour for et par år siden, men til sommeren er det endelig klart for ny norgeskonsert.

Svenske Dark Funeral er klare for Tons of Rock! De leverer black metal av ypperste sort, og har holdt det gående siden de slapp sin selvtitulerte debut-ep i 1994. De har turnert i over 45 land, sammen med band som Dimmu Borgir, Cannibal Corpse, Deicide, Immortal og mange flere.

Det blir hardt, aggressivt og svett når de svenske hardcore-punkerne Raised Fist tar turen til Tons of Rock! Gutta er drevne på scenen og har mange, mange konserter rundt om i Europa bak seg siden starten i 1993. Nå er de aktuelle med albumet «Anthems» – deres første på fire år.