Foto: Jonathan Vivaas Kise

Det etterlengtede fjerde studioalbumet «Splid» er KVELERTAKs første siden «Nattesferd» fra 2016 og er også studiodebuten til den nye vokalisten Ivar Nikolaisen, som ble med i bandet i 2018. Albumet ble spilt inn med Kurt Ballou (Converge, Code Orange, Zeal & Ardor, Every Time I Die, Dillinger Escape Plan, High On Fire) i Godcity Studio i Salem i Massachusetts. Ute 14. februar.

I natt slapp Kvelertak den andre låten fra det kommende albumet.

- Har du hørt om mayaenes endetidsprofeti? Johannes Stöffler? Harold Camping? Er du redd for at de religiøse lederne, vitenskapsfolkene eller dommedagsprofetene kan ha rett? Frykt ikke! Alle som én tok feil. Nå sprer derimot KVELERTAK profetien om Ragnarok, rett inn i hjerte og sjel. Måtte the Crack of Doom lyse over oss alle! Sier Kvelertak om låten.

Kvelertak har fått med seg Troy Sanders fra Mastodon:

- Vi sendte Troy en demo av låten fordi det var et par partier vi følte kunne passe veldig godt til stemmen hans og løfte låten. Heldigvis likte han den og var gira på å være med. Han fikk noen prøvespor av vokalen og noen enkle føringer, men sto fritt til å gjøre som han ville. Det vi fikk i retur, var mye bedre enn vi kunne håpt på. Vi er kjempestolte over å ha han med på denne låten, og siden Troy er fra USA, var det naturlig å bare gjøre hele greia på engelsk.»

Kvelertak slipper også en offisiell musikkvideo til «Crack of Doom». Videoen er regissert av den anerkjente fotografen og musikkvideo regissøren Stian Andersen. Stian har jobbet med Kvelertak flere gang tidligere, blant annet på videoene «Kvelertak» og «Bronsegud»Om «Crack of Doom» musikkvideoen sier regissør Stian Andersen og produsent Lars Thomas Skare : Det har vært en fantastisk opplevelse og et privilegium å være med på Ivar Nikolaisens dåp og innlemmelse i bandet, ikke minst ved å la ham gjennomgå diverse ildprøver som isbading i minusgrader, å bli satt fyr på, å ri i full galopp gjennom skauen i bar overkropp midtvinters, eller å bli hengt opp ned fra et tre.

Det etterlengtede fjerde studioalbumet «Splid» er KVELERTAKs første siden «Nattesferd» fra 2016 og er også studiodebuten til den nye vokalisten Ivar Nikolaisen, som ble med i bandet i 2018. Albumet ble spilt inn med Kurt Ballou (Converge, Code Orange, Zeal & Ardor, Every Time I Die, Dillinger Escape Plan, High On Fire) i Godcity Studio i Salem i Massachusetts.