Foto: Jeanett Løland Økland

Colter Wall er bekreftet som headliner, sammen med allerede annonserte Lucinda Williams til sommerens Americana-fest i Oslo.

Den unge mannen med den store røsten, fra Saskatchewan i Canada har tidligere solgt ut både Rockefeller og Sentrum Scene. Med sin rå barytonstemme – med sjelen til en gammel mann – driver han klassisk historiefortelling, som har gitt ham overveldende mottakelse.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Colter Wall på Sentrum Scene

Country- og folksangerens album «Songs of the Plains» fra 2018 ble i likhet med albumene før produsert av den Grammy-vinnende mesterprodusenten Dave Cobb. Den umiskjennelige barytonstemmen har noe klassisk over seg, det høres fremdeles ut som et ekko fra en svunnen tid. Colter Wall er en tradisjonalist, men ikke bakstreversk. Det er mer en fortsettelse av en musikalsk arv med lange tradisjoner, der hans egne sanger vanligvis er en hyllest til den kanadiske præriens arv og kultur. Vi gleder oss enormt til å ha ham på Oslo Americana 2020 i sommer!

Foreløpig program:
LUCINDA WILLIAMS
COLTER WALL
COURTNEY MARIE ANDREWS
SHOVELS & ROPE
DARLINGSIDE

Oslo Americana er en ny endagsfestival som vil foregå på de tre scenene: Sentrum Scene, Rockefeller og John Dee. Oslo Americana er søsterfestivalen til Sthlm Americana, som de siste tre årene har vært en suksess i den svenske hovedstaden. I år er det endelig Oslo sin tur til å få sin egen versjon.

– Etter å ha dagdrømt om å arrangere en americana-festival i flere år, er det en veldig god følelse å endelig kunne presentere Oslo Americana sammen med våre venner i Northern Trail. Dette er bare starten, men den skal være bra den også, sier Stian Pride i FKP Scorpio.