Foto: Anne Marie Forker

John Grant får fullt utløp for crooneren i seg når han inntar Sentrum Scene og Tungenes fyr, 10 år etter debuten «Queen Of Denmark». Han inviterer til en sittende konsert, kun akkompagnert av piano og tangenter. På Tungenes fyr er det kun plass 80 personer slik at konserten her 1. mai blir en unik mulighet å se en artist av denne størrelsen i en svært intim setting.

Etter suksessturneen i kjølvannet av «Love Is Magic», hans kritikerroste fjerde soloalbum, har John Grant denne gang valgt en nedstrippet tilnærming, der han vil spille klassikere fra hele sin karriere. Vi møter ham i duoformat, sammen med sin pianist gjennom en årrekke, Chris Pemberton. Turneen er også en markering av 10-årsjubileet for solodebuten «Queen of Denmark».

LES OGSÅ: Strålende John Grant på Sentrum Scene

Fra lavmælt og svevende folkpop via deilig mørk croonervirksomhet til duvende elektronikk: Grant har både tråkket opp sine helt egne stier og samtidig vært ytterst konsistent – og ikke minst konsekvent bra – i sitt uttrykk, helt fra tiden som del av The Czars, «Queen of Denmark» som av musikkmagasinet Mojo ble kåret til Album of The Year – og til den stjernestatusen han har i dag.

Sentrum Scene, 30. april.
Tungenes fyr, 1. mai

Billetter i salg fredag 17. januar kl. 10.00.