John Olav Nilsen har satt et solid fotavtrykk hos en generasjon musikkelskere her til lands med sin poetiske gatepop og stilsikre uttrykk. Først backet av Gjengen, som siden ble erstattet av Nordsjøen. 21. februar slipper han albumet «Det store i det små» med sine kumpaner i Nordsjøen.

Bandet har allerede gitt oss et par smakebiter fra albumet, og 24. januar slipper de årets første single med tittelen «Den smale sti».

Som alltid er det verdt å zoome inn litt ekstra på lyrikken, som denne gang åpner med:

“du kan få kontrollere meg elektronisk
de kan få spille meg inn på film
de kommer til å kysse oss kjemisk
men det finnes et rom der ute de aldri når inn til”

Da John Olav Nilsen & Nordsjøen slapp låten «Glemt av gud» i fjor høst, var det til strålende omtale, og låten ble umiddelbart spillelistet på både P3 og P13.

Bandet bød også på en seiersrunde med utsolgte konserter rundt om i landet, og i kjølvannet av albumslipp, legger de ut på veien igjen.

Nilsens tekster og sanger som “Diamanter og kirsebær”, “Hull i himmelen”, “Valiumvalsen”, “Bensinbarn” og “Nesten som vi lever” vil stå seg som evige klassikere i norsk musikkhistorie.

Hele seks år har gått siden John Olav Nilsen & Gjengen ble oppløst og bandet spilte sin avskjedskonsert på USF i Bergen.

I 2016 ble Gjengen erstattet med Nordsjøen, bestående av John Olav Nilsen og de tidligere Gjengen-medlemmene Einar Vaagenes og Lars Eriksen, samt det nye tilskuddet Mikael Kanstad.

Helt siden den kritikerroste og Spellemannvinnende gullplate-debuten “For sant til å være godt” (2009) har Bergensartisten vært blant sin generasjons absolutte livefavoritter i Norge, noe som igjen ble bekreftet av publikums massive allsang på høstens konserter.