Foto: Marcus Nystrand Styling: Rita Roslin / PROMO Love Street


Linnéa Björn aka BJOERN vokste opp i Dalarna, nærmere bestemt Hedemora og Norberg - to små landsbyer der sport, og spesielt langrenn, var det naturlige valget. Linnéa ville være den beste, det var det ingen tvil om. Men livet tok en rask vending. Etter en tung periode i ungdommen, endret hun fullstendig retning i livet. 
- Sport var alltid min greie, jeg satset mot å bli verdens beste langrennsløper. Men etter en tøff periode i ungdommen ble musikk mitt eget lille raske kurs i å bli kjent med meg selv på ordentlig, sier hun. 

Da Linnéa hadde det som verst, var musikk og kreativitet det som reddet henne. Nå er hennes første singel, Why, ute. Den har et mørkt bakteppe. 

- Why er en slags avskjedslåt. Den ble til av en følelse som jeg ubevisst har båret med meg i mange år. Følelsen av å ikke vite hvorfor noen som stod meg veldig nær, valgte å ta sitt eget liv. I låten fikk jeg endelig stille spørsmålet «hvorfor», forteller Linnea til Musikknyheter.no.

Hun forklarer at arbeidet med låten gjorde at hun endelig klarte å få ut sorgen, sinnet og savnet som hun hadde båret på. Etter det klarte hun også å gå videre og akseptere det tragiske som skjedde. 

- Jeg tror det er veldig farlig å gå og bære på tunge følelser uten å få dem ut, det gjør at man ubevisst tynges ned i alt man gjør. Å skrive Why var en slags avslutning for at den negative spiralen ikke skulle fortsette. Da de negative tankene og følelsene fikk komme ut kunne jeg også la de positive tankene ta plass igjen. Jeg har lært meg at musikken er det som får meg til å sette ord på det jeg føler, sier hun. 

Nå har Linnea et stort ønske om å hjelpe andre med sin musikk.
- Jeg håper at min musikk føles helende for de som lytter. Min musikk er til for å hjelpe andre. Når jeg har skrevet ferdig en låt har jeg sluppet noe som forhåpentligvis kan skape en kjedereaksjon som kan hjelpe andre. Drømmen er at det skal kjennes som «stille etter stormen» etter å ha lyttet til BJOERN.   

Den svenske artisten har nettopp blitt signert på Blixten & Co, og planlegger nå hva som skal skje fremover.

- Enn så lenge er ingenting spikret, men det finnes absolutt mange spennende tanker om hvor og når dere kan se meg live. Jeg kaster meg ut med åpne armer for å se hvem som slipper musikken min inn til seg. Dette blir et spennende år!

Lytt til Why her:Samlet streaminglink til singelen: https://AWAL.lnk.to/WhySingle