Få artister treffer publikum like umiddelbart som Dagny, både når det kommer til hennes energiske sceneopptredener og fengslende poplåter. Etter å ha tilbrakt mesteparten av 2019 i studio og på turné, er tromsøværingen endelig klar for å slippe ny musikk. Singelen «Come Over» gis ut 7. februar, og er første smakebit fra hennes etterlengtede debutalbum som slippes i løpet av 2020.

- Jeg gleder meg veldig til å vise frem «Come Over». Låta er en ganske selvforklarende liten sak som feirer fasen av et forhold når man akkurat har møttes. La meg si det slik: Hvis du møte noen som vekker interessen din, kan «Come Over» være din fryktløse, ballsy og begeistrede invitasjon til å bli bedre kjent, sier Dagny om singelen, og tilføyer kryptisk:

- Særlig hvis personen er en brannmann som liker valper...

Dagny Norvoll Sandvik vokste opp i et musikalsk hjem, men det var da hun flyttet til London tidlig i 20 -årene at hun for alvor fant sitt fotfeste som musiker og låtskriver. Til tross for at hun fortsatt omtales som ung og lovende, har hun allerede etablert seg som en av tungvekterne i det norske poplandskapet med høythengende radiolistinger, festivalspotter, utsolgte headlinershow og spektakulære TV- opptredener. Sangfuglen fra nord sendte sjokkbølger gjennom bransje og publikum da hun slapp «Backbeat» høsten 2015, og siden den gang har hun bygget seg opp til å bli en av landets mest spennende liveartister, låtskrivere og popsnekrere, med en katalog som har over 220 millioner strømminger.

Dagny viste at hun var langt fra en one hit wonder da hun fulgte opp «Backbeat» med låter som «Fool’s Gold» og EPen «Ultraviolet» det samme året. EPen fikk et samlet kritikerkor til å kaste høye terningkast og beskrive henne som Norges nye internasjonale pophåp. Blant hennes mange meritter var hun Vevos One to watch i 2017, og Dagny har vært P3 Gull og Spellemann-nominert en rekke ganger, blant annet i kategorier som Låtskriver og beste låt.

For Dagny har popmusikken blitt det perfekte stedet å utforske og boltre seg både i sine egne, og andres følelser. Hun forteller at skriveprosessen har gått fra å prøve å lære mest mulig av andre til å stadig ta mer kontroll. Hun har skrevet med låtskrivere som Ludvig Söderberg (Tove Lo, Ellie Goulding) og Jason Gill, og resultatet har så langt blitt en hitparade med singler som «Wearing Nothing» (2017), «Love You Like That» (2017) og «Used To You» (2018).

Samtidig som Dagny har sluppet en rekke hiter, har hun jobbet seg opp mot å bli en av våre aller beste og populære liveartister. Fra høythengende festivalspotter til utsolgte headlinerkonserter både her hjemme og i utlandet. I sommer spiller hun blant annet på Øyafestivalen og Bergenfest.

- Vi har aldri hatt en bedre bandbesetning, og setlista vår har blitt så sterk at hver låt er en fornøyelse å spille. Når vi går på scenen har halvannentime hvor vi bare koser oss, forteller Dagny, som aller helst skulle ønske hun var på turné konstant.

«Come Over» slippes 7. februar. Dagnys debutalbum slippes i løpet av 2020.