Bilde L.U:N.A

- For første gang i historien samler Youngs Oslo 15 helt fantastiska kvinnlige artister, dagen før den internasjonale kvinnedagen. Norges urbanska musikmiljø har som så mange andra kretser et vesentlig behov for kjønnsbalanse som krever tiltak, sier Caroline Blomqvist, bookingsjef på Kulturhuset i Oslo som er en av flere scener som står bak EMPWR FEST, og legger til:

- Vårt mål på Youngs Oslo er å skrive et nytt, men etterlengtet blad i historiebøkene, der kvinner fra og med nå ikke lenger blir underrepresentere.

Festivalen samler den beste gjengen av de råeste damene innen hiphop og urban på samme scene. Dette på samme kveld og for aller første gang.

7. mars 2020. -Målet for EMPWR FEST er at natt til 8. mars skal føres inn i historiebøkene, avslutter Blomqvist.

Bekreftede artister så langt er Linda Vidala, L.U:N.A, Lauren, Issa, Gulla, Royane, Maggie Freshh, Oh Mama Crew, Maria Lotus og Beatrixx og arrangøren lover enda flere.

EMPWR FEST skal bli en ny årlig festival som foregår på Youngs Oslo, Kulturhuset og Skatten, med fokus på kultur, mangfold og samhold, uavhengig av identitet. Frihet, likestilling og rettferdighet for alle. I tillegg til et sterkt musikalsk program presenterer festivalen profiler innen forestillinger, foredrag, dans, kunst og litteratur.

Om artistene:

LINDA VIDALA
Rapperen ble satt på kartet som en av Norges kvinnelige rappere med den selvproduserte låten «Emma» i 2016. Artist og produsent Linda Vidala fikk sitt store gjennombrudd med den P3 Gull- og Spellemannsnominerte singelen "Bængshot" med KingSkurkOne i 2017.

LAUREN
Det oser attitude, pågangsmot og girl power av 19-åringen. Norsk/cubanske LAUREN er tydelig på hun ikke er redd for å skille seg ut og gå sine egne veier. Og selv om hun fremdeles er relativt fersk i gamet, er ønsket om å være stemmen til ung girl power stort - om det så er på norsk, engelsk, eller spansk. Lauren er signert på Warner, og er spådd en god karriere fremover.

BEATRIXX
Beskriver seg selv som en gammel sjel i en ung kropp og det representerer hun gjennom musikken hun spiller!
For utenom de gamle, gode, soul-fulle klassikerne lager hun også plass til nye magiske hits som er å finne på markedet. Du hører henne hver fredag som DJ og co- host på National Rap Show på NRK P3.

GULLA
Du har antakelig hørt henne oftere enn du har sett henne. Gulla har dubbet film siden hun var tolv, og hatt stemmen til alt fra Spider-Woman, til lego-menneske. Samtidig har 23-åringen fra Drøbak alltid likt å utforske og teste grenser når det kommer til sosiale normer, og alltid likt å skille seg ut. I 2018 slapp hun debutalbumet "Y" og sent i fjor kom oppfølgeren «Søsteren min», med ærlige tekster om å være en del av millenniumsgenerasjonen.

MARIA LOTUS
Maria Lotus er front vokalist i bandet Awesomnia, hun har vært deltager og gjestedommer i Stjernekamp og vært med på Beat for beat. Hun er nå tilbake på teaterscenen i stykket "After the dream», som spilles fra 19.- 22.mars på Den norske Opera og ballet. Man skal heller ikke glemme at Maria, at hun også er en av landets aller råeste rappere! Hennes første norske soloprosjekt ser dagens lys i løpet av år 2020.

ROYANE
Royane er en norsk artist med marokkansk og spansk opphav. Hennes oppvekst er sterkt formet av RnB, hiphop, Arabisk og latinsk musikk og hun har opparbeidet seg en stor følgerbase gjennom make-up og moteverdenen. Royane debuterte med låten "Antidote for Love" våren 2019. Hennes nyeste singel "You Ain’t Nuthin’" er ute nå med en varm og eksotisk video til.

L.U:N.A
Urban-stjerneskuddet L.U:N.A kommer hele veien fra Bergen med sitt ærlige og feminine uttrykk. Som en av de nominerte for P3 Gull årets liveartist og en av juryens utvalgte for Bylarm 2020, er L.U:N.A en artist man ikke kan se bort ifra på den urbane scenen i Norge. Samtlige singler hun slapp i 2019 ble radiolistet, og nå gjør hun seg klar for nytt EP-slipp i 2020.

OH MAMA CREW
Oh Mama! Crew er et DJ-kollektiv med seks damer som ble startet av DJ Liz tilbake i 2010. Til sammen har crewet over 70 års erfaring bak platespillerne, og har spilt på en rekke steder i både inn- og utland. De har spilt i byer som New York, London, Cape Town og Rio de Janeiro, varmet opp for artister som Wu-Tang Clan, Talib Kweli, Rah Digga, Snoop Dogg, Nelly, The Game, Konshens, Sneakbo og Tanya Stephens, for å nevne noen.

I tillegg til å spille på ulike arrangementer selv, driver Oh Mama! Crew «DJ Skolen» for ungdom rundt om i hele landet. Med fokus på musikk, DJing, entreprenørskap og EMPWRment.

MAGGIE FRESHH
Maggie Freshh har spilt i duoen Blond og drevet klubbkonseptet Rapfest sammen med DJ-kollektivet Jubel.fm. Hun har både bodd i sørstatene i USA og i London, og i settene hennes finner du alltid inspirasjon fra disse stedene - en blanding av alt fra sørstatsrap til afro-swing og garage.

ISSA
Issa er en 18 år gammel upcoming rapper fra Tønsberg. For Issa er det viktig å ha bra tekst, ett budskap og sist men ikke minst bra stemning der hun går under sjangeren hiphop og r&b. Hun startet å skrive dikt og kjærlighetssanger på gitar i en alder av 12 og utviklet seg senere til R&B og rap. Fra en tidlig alder har Chris brown, Ne-Yo, Mindless Behavior og Lil Wayne vært en stor inspirasjon.