Øyafestivalen melder i dag at selveste The Strokes kommer på besøk til Oslo og Tøyenparken 13. august. Det er hele 18 år siden bandet sist spilte i Oslo, så dette blir et etterlengtet gjensyn for Øyapublikummet.

Med ny skive på vei i 2020 og en hel drøss med hits som Last Night, Reptilia og You Only Live Once under beltet, er det litt av et høydepunkt man kan se frem til på Amfiet 13. august.

Dagsbilletter og ukespass er i salg nå.THE STROKES (US) – tors 13. aug

For omtrent 20 år siden blåste fem fyrer nytt liv inn i New York-rocken. Med hint til blant andre Velvet Underground og Richard here lagde The Strokes låter som var fengende, energiske og upolerte. Etter å ha fått rykte som et fantastisk liveband i hjembyen, fikk de platekontrakt med Rough Trade og RCA. Interessen var snart like stor i Europa, og EPen Modern Age var et godt varsel om suksessen som skulle komme.

Klassikeren Is This It er ei skive som åpna porten for en ny bølge med friske rockeband de kommende årene. Den nådde andreplassen på albumlista i både Storbritannia og Norge. Rolling Stone Magazine har ment at den er blant de ti beste debutalbuma i rockehistorien.

De påfølgende albuma Room on Fire (2003), First Impressions of Earth (2006), Angles (2011) og Comedown Machine (2013) har alle solgt godt og bandet har fortsatt å være et stort trekkplaster på verdens største festivaler. Etter en pause vendte The Strokes tilbake til scena i fjor. De har sjøl fortalt at deres sjette album kommer i 2020. Vi og mange andre venter i spenning.

NME så The Strokes live i fjor: - It was, from start to finish, a masterclass in the effortless cool that made us love them in the first place.