Daufødt på Trondheim Calling. Foto: Ådne Evjen

Musikknyheter.no har også i år spurt personer som jobber med musikk om hvilke norske debutanter de har særlig tro på i det nye året. Journalister, bloggere, platearbeidere og festival- og konsertbookere har stemt frem disse ti som de mest lovende, nye norske artistene for 2020. Du kan se hele listen her

Flere av artistene på årets liste spiller selvfølgelig på by:Larm i Oslo denne helgen. Her får du en guide til hvor du kan se dem og flere andre høydepunkter:


Daufødt


Daufødt er et sint band som ikke klarer å sitte stille. De vil ut og skrike, brøle og vise fingeren til alle som trosser dem. Bandet siterer Honningbarna som en inspirasjonskilde og inngangsdør inn i en mer lett tilgjengelig punk-verden, og tror at folk er klare for å ta sjangeren tilbake. De ønsker allikevel ikke å være punkklisjeer med fillete jakker og bruke imaget til Sex Pistols, men heller gå i joggedress og arrangere gruppespinning.

Urørt beskriver dem slik: «Med masse energi og et forfriskende sinne leverer gjengen i Daufødt musikk som får deg til å ville kaste deg inn i moshpiten og hyle med. Låten Nå Rakner Alt er ingen unntak, med en helsøpt produksjon, godt samspill og ikke minst et enormt fengende riff. Det er bare å komme seg på konsert!»

Thursday, February 27
10:30 pm-11:00 pm Krøsset

Saturday, February 29
10:00 pm - 10:30 pm John DeeCombos


Med låter som Sushiramenbruceleewutangclan og Cookies and Crack, er Combos et rockeband i høyeste gir som slår gjennom lydmuren med in-your-face-tempo, som klarer å holde seg fengende og interessant.

I fjor slapp bandet «Combos EP», som ble spilt inn i Sørgården Studio med Per Borten (Spidergawd) bak spakene. I sommer ble bandet listet på NRK P3 med «Sushiramenbruceleewutangclan» som demonstrer hvor tynn linja mellom punk og rap egentlig er.

Bandet gjorde sin første konsert på Trondheim Calling 2019 som demoband, der de spilte for to smekkfulle hus, to kvelder på rad. I løpet av året har de spilt på festivaler som Pstereo, Malakoff og Fjellpark og er mer enn klar nok for å ta det opp et hakk på Trondheim Calling og by:larm i 2020!

Friday, February 28
9:30 pm- 10:00 pm Blå

Saturday, February 29
11:00 pm- 11:30 pm John DeeKamara


Selv om Kamara bare har utgitt singelen Don’t Call My Name, har Bergens-artisten etablert seg som et spennende nytt navn i Norges popindustri. Musikken hennes sprudler av lekenhet og feel good- vibber som det er vanskelig å ikke bli smittet av. Singelen har blitt plukket opp av P3 og var nominert til årets Urørt.

Kamara beskriver seg selv som en «pophore», som vil si en som omfavner popmusikken og stå for at de digger det. Hun selv vil lage «organisk popmusikk» som har «rene» 70-og 80-talls-elementer som gitar og synth. Selv om det er moderne popmusikk, vil hun at den skal høres «ren» og «ekte» ut. Kamara har føttene godt plantet i 2020 også, og ser blant annet opp til popsensasjonene Billie Eilish og Zara Larsson.
Med fjorårets konsert på Øya-festivalen, er hun klar å vise seg fram nok en gang i år også.

Thursday, February 27
12:30 am- 1:00 am
(Night of Thu. to Fri.)
Rockefeller

Friday, February 28
7:30 pm- 8:00 pm Blå
Musti


Ugbad Musti med artistnavnet Musti er en 18 år gammel rapper som er oppvokst på Tøyen og i London.
I fjor sommer opptrådte hun på Øya, mellom Robyn og Christine and the Queens, og fikk omtale hos Billboard. De skrev at 18-åringen
opptrer med selvtillit og at hun har en tilstedeværelse på scenen som en erfaren artist. Foreløpig har ikke Musti gitt ut egen musikk, men hun har signert en management- og label-avtale med NORA Collective, og har gjestevers på låtene til flere av deres artister. Blant annet synger hun første vers på Arifs låt «Malaika». Hun er bekreftet til by:Larm og Trondheim Calling, og hvis alt går etter planen vil debutalbumet komme ut i løpet av januar 2020.

Thursday, February 27
11:00 pm - 11:30 pm Sentrum Scene

Saturday, February 29
8:30 pm- 9:00 pm Parkteatret
Hedda Mae


21 år gamle Hedda Mae alias Hedda Grønhaug er et nytt stjerneskudd fra Fana utenfor Bergen. Hun leverer smooth og rask pop med elementer fra flere ulike sjangre. I september i fjor tok Hedda Vill Vill Vest i Bergen med storm, og nå er hun bekreftet til Trondheim Calling og by:Larm. Sistnevnte spør seg allerede om Hedda er «den neste nordiske pop-sensasjonen». På produsentsiden har hun blant annet hjelp fra Benjamin Giørtz, kjent fra bandet Kid Astray.

Thursday, February 27
11:00 pm - 11:30 pm Vulkan Arena

Friday, February 28
9:30 pm - 10:00 pm RockefellerSvalbard


Hardtslående! Dét er riktig ord for å beskrive det fryktløse bandet Svalbard. Bristol-kvartetten leverer direkte og rå ærlighet i form av en karakteristisk krysning av black metal, postrock og d-beat, med stadig åpnere horisonter utad mot andre sjangre.

Med tekster om seksuell trakassering, hevnporno og utnyttelsen av ubetalte praktikanter, er ikke tekstene bare et intetsigende påheng til musikken. Tvert imot bidrar temaene til å løfte den heftige musikken til genistreker. Platene er utgitt på kremlabelet Holy Roar i London, og i årene framover vil vi høre stadig mer om Svalbard.

Friday, February 28
9:00 pm - 9:30 pm John Dee
SKAAR


På kort tid har Warner-signerte Hilde SKAAR fra Stord blitt en av de mest interessante norske artistene innenfor indiepop. Debutsingelen hennes «Higher Ground», som også var en del av soundtracket til dansefilmen «Battle», har godt over 4 millioner strømminger. Flere av låtene hennes har fått høy rotasjon på norsk radio og ført til flere TV-opptredener, festivalbookinger og en invitasjon fra kongefamilien om å bli med dem på statsbesøk i Chile. Nylig hadde 21-åringen også en del av soundtracket på den norske Netflix-serien «Hjem til jul» i form av låten «It’s Christmas After All».

Thursday, February 27
10:30 pm - 11:00 pm Rockefeller

Friday, February 28
9:00 pm - 9:30 pm Kulturkirken Jakob
L:U:N:A


L:U:N:A, som er artistnavnet til 19 år gamle Mia Roussel, er et nytt og friskt tilskudd til Bergens hip-hop miljø. Sammen med sin bror, som lager beats og produserer, lager hun moderne hip-hop låter med typiske trap-beats og mange spennende samples. Musikken hun lager er derimot ikke «typisk». Hun kombinerer sin utrolig behagelige og rolige sangstemme med tøffe og ærlige tekster som kan treffe hardt. L:U:N:A hadde sin debut i 2017 med låten «Eg e lei», som omhandler dop-miljøer og hvordan hun selv ble lei etter å ha havnet i et.

Hip-hop miljøet i Norge, og spesielt i Bergen, er et mannsdominert område. Å da få L:U:N:A sin feminine og ikke minst tøffe energi inn på banen er utrolig forfriskende og ikke minst viktig for Bergen som musikkby. Hun har blitt veldig populær i Bergen, men også rundt omkring i Norge. Hun har spilt på så å si alle scener i Bergen og flere scener rundt om i landet. Hun har blant annet deltatt på Vill Vill Vest, Lairofestivalen og varmet opp for Julie Bergan på Parkteateret. I 2019 ble hun nominert til å bli Årets Liveartist av P3 Gull, hvor hun konkurrerte mot blant annet Sondre Justad og Karpe Diem. Hun var også den eneste kvinnen nominert til dette. Å få til dette etter bare et par år i rampelyset forteller mye om hva slags talent det er som sitter i denne jenta.

Ved å se på utviklingen L:U:N:A har hatt de siste par årene kan en se at hun kan oppnå store ting. Ikke bare for Bergen, men for Norge, og kanskje enda lenger enn som så.

Thursday, February 27
8:00 pm-8:30 pm Kulturkirken Jakob

Friday, February 28
11:45 am-12:00 pm Tono Lounge

Friday, February 28
7:00 pm-7:30 pm ParkteatretKanaan


En konsert med Oslobaserte Kanaan er en seanse med psykedelisk ladet krautrock. Rytmene virker som om de står stille mens de samtidig beveger lytteren videre og videre inn i et nærmest hallusinerende landskap – godt hjulpet av gitarmelodier man blir hekta på.

Foruten konserter på Oslo-scenene Blå og Kafé Hærverk, har Kanaan nettopp vært på toukers Europaturné og trollbundet kontinentets klubber. Med by:Larm 2020 håper vi å bringe en av Norges beste rocketrioer ut til et enda større publikum.

Thursday, February 27
9:00 pm - 9:30 pm Kafé Hærverk

Saturday, February 29
8:30 pm - 9:00 pm Blå