Foto: Tirilleia

Høstens album blir Bruns første studioalbum siden «When I’m Free», som toppet listene både Sverige og Norge i 2015. To år senere slapp hun coveralbumet ”Leave Me Breathless” til fantastisk mottagelse.

”Don´t Run and Hide” er den første låten Ane Brun skrev til det nye albumet. Teksten er ment som en støtte til noen som befinner seg på et mørkt sted i livet, og oppfordrer dem til ikke å isolere seg.

Ane formidler tekstlinjer som ”Take a peek outside, I’m here for you” med sin særegne stemme som virkelig formidler en ektefødt omtanke.

Som flere av låtene fra det forrige albumet, vitner også denne om Anes forkjærlighet for nittitallets trip-hop, men denne gang har hun også latt seg inspirere av lydbildet fra nyere artister som SiR, Kendrick Lamar, Anderson Paak og Solange.

«Jeg ville at de nye låtene skulle stå på skuldrene til «When I’m Free», forklarer Ane. Og liksom skue over «Leave Me Breathless» og videre ut i horisonten», forteller hun.

"Don´t run and hide" beveger seg som en historie drevet frem av voksende myke strykere og en østen-inspirert melodi over pumpende synthbass og beats.«Mange av favorittlåtene mine er bygget over en enkel basslinje som repeteres og får følge av en melodi og tekst som beveger seg og beholder lytterens oppmerksomhet til låten slutter», forteller hun videre.

«Alt fra arier fra Barokken som jeg har covret: Purcell’s 'Dido’s Lament (Laid in Earth)', Monteverdi’s 'Lamento della Ninfa (Oh Love/Amor)' til Beyonce´s ’Halo'. Det gir en følelse av grenseløshet som jeg synes er frigjørende både som lytter og låtskriver».

”Don´t Run and Hide” er produsert av Ane Brun sammen med Anton Sundell (co-produsent på "Leave Me Breathless") og hennes favoritt-keyboardist Martin Hederos.

Musikerene er Martin Hederos på keyboards, Samuel Starck (synth), Anna Lund (trommer, perk), Per Eklund (trommer, perk) og Isabel (triangel). Strykerne er arrangert av Daniel Migdal, og den er mixet og mastret av den Grammy og Mercury-nominerte teknikeren og produsenten Prash ‘Engine-Earz’ Mistry, som også var medkomponist på låtea ”The Light from One” fra ”It All Starts With One” i 2011.

Ane Brun er ikke kjent for å repetere seg selv, og på høstens turné tar hun med seg en ny samling musikere ut på veien.

”Jeg har spilt mye med tre av dem før, Per Eklund, (trommer) Martin Hederos (keyboards) og Johan Lindström (gitar, keyboards), men de andre tre er helt nye for meg, noe som føles veldig gøy! De nye musikerne er Felisia Westberg (bass), Lovisa Samuelsson (cello, perkusjon) og norske Øyunn (trommer). Jeg vil beholde energien fra Direction Tour (2016) og bygge videre på det, men også finne plass til den mykere siden av meg, og selvsagt et par covere”, sier Ane Brun.

Europaturné 2020 Ane Brun

Norske datoer:

20. oktober – Bergen, Grieghallen-Peer Gynt
21. oktober – Stavanger, Stavanger Konserthus-Zetlitz
23. oktober – Oslo, Sentrum Scene
24. oktober – Oslo, Sentrum Scene
25. oktober – Trondheim, Olavshallen

Alla datoer:
1 oktober – Helsingfors, Savoy Teater
3 oktober – Västerås, Konserthuset
9 oktober – Örebro, Konserhuset
10 oktober – Malmö, Konserthuset
14 oktober – Stockholm, Cirkus
16 oktober – Uppsala, UKK
20 oktober – Bergen, Grieghallen-Peer Gynt
21 oktober – Stavanger, Stavanger Konserthus-Zetlitz
23 oktober – Oslo, Sentrum Scene
24 oktober – Oslo, Sentrum Scene
25 oktober – Trondheim, Olavshallen
4 november – Vienna, VUK
5 november – Munich, Technikum
6 november – Zurich, Rote Fabrik
8 november – Bern, Bierhübeli
9 november – Frankfurt, Capitol
10 november – Cologne, Carlswerk
12 november – Berlin, Metropol
13 november – Hamburg, Fabrik
20 november – Köpenhamn, Store Vega
22 november – The Hague, Paard
23 november – Groningen, Oosterport
25 november – Nijmegen, Doornroosje
26 november – Amsterdam, Melkweg
27 november – Bryssel, Orangerie
28 november – Paris, Alhambra
6 desember – Dublin, Vicar St
8 desember – Glasgow, St Luke’s
9 desember – Manchester, Academy 2
10 desember – London, Shepherds Bush Empire