Foto: Bjørnar Håland, Øya 2011

Jarvis Cocker vil nok alltid være mest kjent som frontmann i Pulp, som besøkte Øya i 2011. Vi anmeldte Pulp sin fantastiske Øya-konsert og kalte det «tidenes hitparade!» Les anmeldelsen her

Siden 2017 har han holdt på med sitt nye band JARV IS, som er albumaktuelle i mai. Torsdag 13. august kommer de til Tøyenparken, samme dag som blant andre The Strokes, Michael Kiwanuka, Sam Fender, FKA Twigs Signe Marie Rustad og Parquet Courts.

Jarvis Cocker presents JARV IS (UK)

JARV IS ble danna i 2017 av Jarvis Cocker og musikere med svært ulik bakgrunn. Første konsert fant sted på en islandsk festival, programmert av Sigur Ros. Singelen Must I Evolve kom i fjor, og nå er oppfølgeren House Music All Night Long her. Denne uka ble det kjent at debutalbumet Beyond the Pale slippes 1. mai. Rett etter starter de en britisk turné. I august er det Oslo sin tur.Rolling Stone: - …the song is a Kraut-rock-tinged psychedelic spree, with Cocker singing his lyrics with grim fortitude, thumblessly wielding his desperation like a blunt weapon.

Jarvis Cocker har gitt ut flere soloalbum, og han har samarbeida med Air, Feist, Nancy Sinatra, Marc Almond, Charlotte Gainsbourg, Barry Adamson, Marianne Faithfull og Lush. Tidlig på 2000-tallet var han en del av duoen Relaxed Muscle. Det er uansett som vokalist og låtskriver i Pulp han er mest kjent. De fikk større oppmerksomhet med sitt fjerde album His’n’Hers i 1994 og opplevde internasjonalt gjennombrudd året etter med Different Class. Med to album på førsteplass og fire topp ti-singler etablerte han seg som superstjerne i den britiske 90-tallspopen. I tillegg til artistkarrieren har han hatt egne radioprogram på BBC.

JARV IS har sjøl sagt at de hovedsakelig er et liveband, noe som bør glede alle med sans for Cockers særegne entertainerstil. Øyas utsendte på JARV IS-konsert i fjor var meget imponert.

Tidligere denne uken har Øya sluppet Sam Fender, Celeste og BICEP.