Foto: Revolver av Julia Naglestad

Det er tunge tider for alle ledd i musikk og utelivsbransjen. Flere scener og musikkbarer har det svært tøft om dagen.

Den legendariske baren Last Train i Oslo er allerede godt i gang med å samle inn nesten 300.000 kroner via bidra.no, men trenger fortsatt hjelp til å komme seg gjennom en utfordrende tid med stengte dører og høy husleie.

- Last Train har gjennom hele mitt voksne liv vært et møtested for meg og andre i Oslo som liker musikk. Det har alltid vært stedet å vende tilbake til, og det håper jeg at det kan fortsette å være, sier initiativtaker og stamgjest Jostein Hestøy. Bevar Last Train

Revolver Oslo er, og har vært, en viktig kulturarena i Oslo, både for lokale, nasjonale og internasjonale artister. Utallige band har spilt sine første Oslo-konserter her, og klubben i Kjelleren er en viktig arena for undergrunns-klubbkulturen. Stengingen av barer i forbindelse med Corona-krisa er tøff for alle, men en ekte katastrofe for kulturstedene. Ved å gi et bidrag er du med på å holde denne viktige scenen i live. Støtten vil gå til husleie og andre forefallende avgifter som sjappa ikke unngår selv om sjappa må holde stengt, skriver Revolver. Du kan kjøpe en runde i baren hjemmefra her

Parkteatret frykter også for sin eksistens og skriver følgende:

I over 15 år har Parkteatret vært Grünerløkkas storstue for kulturelle opplevelser. Brått ble alt dette satt på vent, og nå kjenner vi alle på konsekvensene. Det er med frykt og vantro at vi ser slutten krype nærmere og nærmere, men vi jobber nå innbitt for å komme oss helskinnet ut på den andre siden. Å vende tilbake til en hverdag uten Parkteatret kan vi rett og slett ikke se for oss, men nå er altså den realiteten faretruende nær.Er du stamgjest, en venn eller en som ikke kan se for seg et Grünerløkka uten Parkteatret? Da håper vi at du vil bidra til vår innsamlingsaksjon – slik at vi også i fremtiden kan være stedet ditt for de beste øyeblikkene.De innsamlede kronene vil gå til å dekke faste og løpende utgifter så lenge vi er stengt ned. Takk for alle bidrag, det betyr utrolig mye.
Om du har mulighet kan du bidra på bidra.no.

Den særdeles trivelige og intime country og americana-baren Bonanza på Youngstorvet har også satt i gang en støtteside .

BEVAR FRU LUNDGREEN OG MIDTBYEN ROCKEKLUBB 

- Fundraise your fist and yell, som Alice Cooper ville ha sagt om han var blakk.  Hjelp Kniven!

BLÅ trenger din hjelp for å komme gjennom de neste månedene, alle bidrag store og små settes stor pris på! Støtt Blå

Tromsøs viktigste kulturscene trenger nå din hjelp til å sikre videre drift!  BEVAR BASTARD BAR!

Dette er steder musikk-norge trenger! Vet du om flere støtteaksjoner for konsertscener eller barer? Post link i kommentarfeltet under.