Foto: Øystein Bagle-Tennebø

Henie Onstad Art Channel har åpnet og slipper et hittil ukjent utdrag fra bestillingsverket som Ulver fremførte på Høvikodden 14. og 15. april i 2018. Bandet er i gang med å mikse en innspilling av disse to utsolgte konsertene, og det understrekes at dette er en tidlig smakebit fra et work in progress.

Kunstsenteret på Høvikodden har stengt sine fysiske dører for å bidra til å begrense spredningen av Covid-19. Samtidig ønsker museet å opprettholde sin ambisjon om å formidle kunst av høy kvalitet.

Den nye digitale kunstkanalen vil strømme konserter og digitale omvisninger fra de koronastengte utstillingene og annet eksklusivt materiale til publikum. Anerkjente og kompromissløse Ulver er første band ut.

Vi anmeldte denne konserten og vår anmelder Øystein Bagle-Tennebø kalte det et Mektig musikalsk meisterverk. Les hele anmeldelsen

– Fra røtter i Black Metal på 90-tallet, med innslag av akustisk folkemusikk, har Oslo-bandet Ulver utviklet seg i mange retninger og levert internasjonalt anerkjent kvalitetsmusikk i over 25 år. Den er uforutsigbar, mørk og fascinerende og spenner fra droner, elektroniske eksperimenter og filmmusikk til rock, prog og storslagen kunstpop med litterære ambisjoner, som på deres suksessfulle forrige album The Assassination of Julius Caesar. Ulvers musikalske verden klinger i perfekt harmoni med Henie Onstads sjangeråpne og tverrkunstneriske grunntanke, noe som bestillingsverket vi nå skal vise et utdrag fra, er et tydelig bevis på, sier Svein Terje Torvik, musikkurator ved Henie Onstad Kunstsenter.

Ulver består av Kristoffer Rygg, Tore Ylwizaker, Jørn H. Sværen og Ole Alexander Halstensgård, med trommeslager Ivar Thormodsæter og perkusjonist Anders Møller.

Se utdrag av konserten her