For å få tilgang må man være registrert som låner ved Deichman bibliotek i Oslo eller Sølvberget i Stavanger ettersom det er disse bibliotekene som tilbyr denne tjenesten. Lånere laster ned appen Libby og logger seg inn med bibliotekkortnummer og egen pinkode.

- Noen av de digitale tjenestene til Deichman krever at man har bibliotekkortnummer og pinkode. Vanligvis må man oppsøke biblioteket for å fullføre registreringen for å få bibliotekkort, men ettersom bibliotekene har stengt er ikke det mulig. Hvis man ikke har bibliotekkort fra før og ønsker å få tilgang til det digitale tilbudet vårt, så har vi laget en midlertidig løsning, sier Victor Josefsen, redaktør for Deichmans musikkblogg.

Les mer om denne løsningen her

- Dette er et knallbra tilbud som nylig har kommet på plass, og hvor lånere kan få tak i musikkblad, norske aviser etc. Helt gratis! Nå får man også tilgang til Pressreader fra Deichman hjemmefra. Pressreader gir lånere på Deichman tilgang til 7000 aviser og magasiner på mer enn 60 språk, legger Josefsen til.

Les mer om Pressreader her

Gjennom appen Libby vil man kunne fordype deg i musikkbøker som for eksempel Mötley Crües The Dirt, Kim Gordons selvbiografi, Girl In A Band, og Michael Azerrads bok, Our Band Could Be Your Life, som handler om den amerikanske undergrunnsscenen på 80-tallet. Sistnevnte bok ble for øvrig trukket frem i musikknyheter.no sin podkast Fotnote av Stian Bjørnsson Hope ved Deichman bibliotek.

Les mer og lytt til episoden her