Foto: Per Ole Hagen

Ti konserter, ti unike produksjoner. Sigrid, Aurora, Girl in Red og Frida Ånnevik står i spissen for Norges største digitale musikkfestival. Strømme-festivalen ET HELT ANNET STED har en lineup som matcher de store fysiske festivalene i Norge.

Det store fellesinitiativet Vierlive inviterer til festivalen ET HELT ANNET STED. Vierlive skal ikke konkurrere med de tiltakene som allerede er i gang, men er en plattform som skal samle alle gode initiativ under en gjennomsiktig paraply -utenfor de amerikanske algoritmene og innenfor lovene som beskytter artistene gjennom Tono, NOPA, Gramart og Creo.

Ti artister på konsertscener rundt omkring i landet, uten publikum til stede, men der hele Norge og verden kan være med likevel. Konsertscener blir publisert løpende. Alt overføres på vierlive.no.

Festivalen åpnes av kulturminister Abid Q. Raja.

– Påsken er tid for oppstandelse. Fra 9.-13. april vekker vi kulturen fra en ufrivillig dvale. ET HELT ANNET STED er akkurat der de fleste av oss skulle ønske de var om dagen. Ved å invitere ti artister til unike konsertscener og presentere konsertene live med hjelp fra noen av Norges dyktigste regissører, fotografer og lydteknikere, skal vi få folk til å glemme hytteturen som aldri ble noe av, sier festivalsjef Kristoffer Lo, tidligere Highasakite.

LES OGSÅ: Strålende online-konsert medAURORA på Verftet Online Music Festival

– Det blir spektakulære musikk- og kulturopplevelser samlet på én plattform og nettside. Både livekonserter og filmatiserte konserter som er skreddersydd til konteksten vi er i og formatet de skal skal oppleves i, sier Lo.

Festivalpasset koster 500 kroner for en husstand. Og for den prisen får du reise Norge på kryss og tvers. Ja, til et helt annet sted enn der du er akkurat nå.

Når Erna sier at vi skal droppe hytta inviterer vi til ET HELT ANNET STED. Festivalen finner sted 9- 13 april på vierlive.no

Her er artistlista så langt, flere artister er ventet de nærmeste dagene:

Sigrid

Aurora

Girl in Red

Isah

Frida Ånnevik

Safario

Nils Bech

Fieh