Tidlig i fjor kom den sterke og kritikerroste plata Brenn Siste Brevet av Erlend Ropstad. Den fikk ikke bare glimrende kritikker, den ble også nominert til Spellemannprisen for 2019 i kategorien rock.

Nå er Erlend Ropstad ute med en ny singel som heter I ly for livet. Det starter pent med rolig elgitar og stemmen til Ropstad. Så kommer trommer, bass og en gitar til inn og skyver låten avgårde i kjent Ropstad-stil.

Teksten er en kjærlighetssang satt i sommerlige sørlandskulisser. Man tenker uvilkårlig på låten Det store blå, som også kan sies å være en sommerlåt. Vi får hav, bølger og bål i natten, og Ropstad viser igjen hvilken formidabel tekstforfatter han er. Han kan sette en stemning og lage en historie på en måte som få andre i norsk musikkliv kan matche. Bare hør på disse tekstlinjene: «Du vet åssen lyden bærer over vann/Jeg tror det var Cohen de sang/Lys fra båten til København/Jeg venta på at bølgene skulle treffe land».

Så slutter historien ganske brått og vi står igjen og lurer på hva som skjer videre. Det vet vel bare Erlend Ropstad sjøl, og kanskje får vi svaret i neste utgivelse? Ikke vet vi, men man kan i hvert fall kose seg med I ly for livet mens vi venter på det nye albumet.Les mer her