Lørdag 18. april klokka 20:00 kan fansen få oppleve to av Norges feteste liveband fra sofaen hjemme i sin egen stue. Begge band har et godt knippe godlåter på lur og sparer ikke på kruttet, og trengte god plass for å slå seg løs.

- Vi er jo like mange medlemmer i bandet som et gjennomsnittlig nordnorsk skolekorps, så da måtte det enten bli Ekebergsletta eller hustak for å overholde avstandsreglene, sier Kristopher Schau fra The Dogs i en pressemelding.

The Dogs startet 2020 med å gi ut sitt 9. studioalbum og skulle i tradisjon tro turnere Norge både på våren og til sommeren. Denne tradisjonen ble avbrutt av Covid-19 viruset som stengte ned Norge i midten av mars.

På et hustak på hemmelig lokasjon i Oslo møter de et av Norges mest erfarne «takband».

- Vi har god erfaring med å spille på hustak. Det var jo nettopp på et tak i Gamlebyen at vi lagde våre første videoer og fikk et lite gjennombrudd med disse. Nå har vi tiårsjubileum både som liveband og som takband, og nå skal vi bokstavelig talt ta det til nye høyder! forteller Åsmund Lande fra Oslo Ess.

I 2020 er det også 10 år siden Oslo Ess holdt sine første konserter og siden den gang har de satt norske konsertrekorder, toppet VG-lista flere ganger og befestet seg som et av de største norskspråklige rockebandene som tåler sammenlikning med de største i rockehistorien.

- Denne pandemien stopper SELVFØLGELIG ikke landets to mest aktive rockeband. Og selv om vi ikke kommer til å se fansen, gleder vi oss skikkelig til å spille sammen igjen og skape en så god som mulig konsertliknende opplevelse, som vi alle savner om dagen, forteller Lande.

Se hele konserten her:

Oslo Ess på Facebook

The Dogs på Facebook