Foto: Helge Brekke, Øyafestivalen

Det blir ingen norske festivaler i sommer. Øyafestivalen i Oslo er en av mange festivaler som nå avlyses.

Vi må innrømme at forbudet ikke kommer som noen overraskelse, og støtter myndighetenes avgjørelse om at sikkerhet og helse må komme først. Likevel er det med tungt hjerte vi nå må meddele at det ikke blir noen Øyafestival i 2020, skriver Øyafestivalen i pressemeldingen.

Vi vet at dere hadde gledet dere. Det hadde vi også. Dette er en utrolig trist dag både for oss, artister, publikum, frivillige, samarbeidspartnere og alle som så frem til en fantastisk festivaluke. Selv om det vondt å måtte avlyse, er vi veldig glade for at myndighetene i dag har kommet med klare og langsiktige reguleringer som setter de helsemessige behovene først.

- Dette er en tung dag. Vi er mange som har jobbet mye og lenge for å lage nok en unik festivalopplevelse i Tøyenparken, med en fantastisk rekke artister, digg mat og drikke, nye miljøtiltak, engasjerte frivillige og topp stemning. Men selv om vi er lei oss i dag, er vi samtidig lettet over at myndighetene endelig kommer på banen med klare og langsiktige bestemmelser. Vi har full forståelse for at hensyn til helse må gå først. Nå er det bare til å brette opp ermene og starte på nytt.Vi vil jobbe for at Øyafestivalen 11. - 14. august 2021 skal bli den beste utgaven av festivalen noensinne, i en grønn og fin Tøyenpark full av bra folk, sier Tonje Kaada, daglig leder i Øyafestivalen.

Tons of Rock melder på sine facebook-sider: