Etter planen skulle opptak av Fotnote #23 med forfatter Nazneen Khan-Østrem foregå live på Lun bar på Hasle i Oslo. På grunn av koronapandemien ble arrangementet dessverre avlyst. Men som et godt alternativ stilte Khan-Østrem opp i studio for å snakke om sin kritikerroste sakprosabok, London. Blant gangstere, rabbiner, oligarker, rebeller og andre ektefødte barn av det britiske imperiet, som kom ut på Kagge forlag i fjor høst. Les mer om boka

Hør episoden her:Abonner på Fotnote i iTunes

Hør podkasten på andre plattformer

I denne boka tar Khan-Østrem oss med til ulike bydeler i den engelske hovedstaden. Hun gir oss både et historisk overblikk og politisk innblikk i byen, men også en tilstandsrapport av bydeler som for eksempel Camden, Soho, Notting Hill, Brixton og Peckham. Vi blir kjent med folk som bosatte seg i de ulike bydelene og får høre deres historier. Vi blir en del av konflikter, men også sterke fellesskap. Og, ikke minst, vi får blant annet høre om punk, ska, reggae, grime og afrobeat.

Hør Khan-Østrems egen spilleliste fra boka:Lord Kitchener ankom London som en del av Windrush-generasjonen, og ved ankomst sang han London Is A Good Place For Me:På sine vandringer i London besøker forfatteren Don Letts, en sentral skikkelse i byens musikkmiljø, særlig for karibierne og sjangre som reggae og punk. Her kan du se Letts´ BBC-dokumentar The Story of Skinhead:Top of the Pops var en viktig kilde til ny musikk for Khan-Østrem. Denne opptredenen fra Madness i 1980 fanger på en perfekt måte tidsånden fra hennes egen ungdomstid:Khan-Østrem er forfatter og forlagsredaktør med en Master i International Relations fra London School of Economics and Political Science. Hun har jobbet som journalist blant annet i Aftenposten og som programleder i NRK, er tidligere musikkjournalist og var i flere år høgskolelektor ved Journalistutdanningen på OsloMet. Khan-Østrem har gitt ut boken «Min hellige krig» og har bidratt til flere antologier.