I dag slipper Anna Leone ny musikk for første gang på to år. Singelen Wondering er produsert av Paul Butler (Michael Kiwanuka, Hurray For The Riff Raff), og følger opp Stockholm-artistens debut-EP fra 2018 Wandered Away. EP'en sikret Leone radiospilling, Ones To Watch tips fra Spotify og Youtube samt over 18 millioner streams. Wondering slippes nå i kjølvannet av at Anna nylig vant 2020 Music Moves Talent Awards sammen med blant andre norske girl in red.

- Jeg har vinglet frem og tilbake når jeg har prøvd å bestemme meg for om jeg skulle slippe musikken min som planlagt. Platen min handler veldig mye om isolasjon og en følelse av å være frakoblet fra verden, og jeg har lurt på om det er energien jeg burde slippe ut i verden under dagens omstendigheter. Når alt kommer til alt handler låtene om isolasjon, men også om å leges, og jeg håper at det er det folk tar med seg fra de nye låtene. Jeg har slitt med angst og depresjoner i lang tid, og min første plate kulminerer derfor i de følelsene. Det er fremdeles vondt for meg å høre på, men det er en bra ting, synes jeg. Det føles rensende, forteller hun.

Anna Leone vokste opp med fire søstre og var en introvert jente som var besatt av tv-spill og sci-fi, noe som bidro til at hun tidlig utviklet et rikt indre liv. Da hun vokste opp med hodet sitt langt inne i Marvel-tegneserier, ble to av hennes søsken med i en popgruppe. Leone kjøpte en gitar, uten noen større plan enn å lære seg å spille favorittlåtene fra Bon Iver, Lana Del Rey og Laura Marling hjemme på rommet. Snart viste hun en stor evne til låtskriving, og begynte å kjempe mot sceneskrekken, som hun fremdeles sliter med. Anna Leone har truffet et raskt voksende internasjonalt publikum, som fortsetter å bre seg, langt forbi de fire veggene rundt soverommet hvor det hele startet.

Hør Wondering her: