Foto: Danny North

Bono fylte 60 år søndag og ble gratulert og hyllet av mange. U2-frontmannen brukte dagen til å takke de 60 artistene som har gjort ham til den musikeren han er i dag ved å publisere spillelisten "60 Songs That Saved My Life."

Bonos spilleliste, tilgjengelig på Spotify, YouTube Music og andre musikktjenester, inneholder mange klassiske låter som "Heartbreak Hotel" av Elvis Presley, "I Want to Hold your Hand" av The Beatles og "Mother" av John Lennon.

Den har også noen nyere poplåter for eksempel Billie Eilishs "Everything I Wanted," Kanye Wests "Black Skinhead" og Lady Gagas "Born This Way". Her det mye kjent og kjært og en meget solid spilleliste fra den ikoniske frontmannen. Eneste låt som kanskje er ny for noen er «Angel» av den irske artisten Gavin Friday.

"Dette er noen av sangene som reddet livet mitt," sier Bono i en uttalelse. "De jeg ikke kunne ha levd uten ... de som fikk meg derfra og hit, null til 60 ... gjennom alle tunge tider, alle slags plager, fra det alvorlige til det tåpelige ... og mye glede, mest glede. "

Bono vil også skrive et "fanbrev til hver sang for å prøve å forklare sin fascinasjon. De seks første brevene som ble lagt ut søndag på U2s hjemmeside, er til Eilish, David Bowie, Kraftwerk, Daft Punk, Luciano Pavarotti og Massive Attack.

Her er hele listen: