Foto: Morten Fredriksen


På fredag slipper Naga Siren sin første singel på 635 dager, men allerede i dag kan du altså høre den her på musikknyheter.

I følge bandet har det tatt tid å finne det rette soundet for å videreutvikle det fra debutalbumet, Swallow Tornadoes, fra 2018.

- Denne gangen teamer vi opp med produsent og barndomshelt Yngve Andersen fra Blood Command som har pisket og belært oss om det vi trenger for å skrive god hardcore. Det er første gang noen fra utsiden av bandets 5 legger har fått si sin mening, og vi er ekstremt fornøyd med resultatet. Stilmessig holder vi oss ikke langt unna der vi alltid har vært, men vi har denne gangen brukt mye mer tid på sound og produksjon.

Da vi gjorde vår første session i Bergen i februar fløy vi inn en engelskmann ved navn Simon Jackman (som f.eks har skrudd lyd for Architects) til å sitte bak spakene, og det gjorde virkelig susen og få både Simon og Yngve bak spakene på innspillingen.

Låta som slippes på fredag heter "Heal", og handler om hvor vanskelig det kan være å komme seg ut av usunne miljøer. Dette er en tematikk som forøvrig preger flere av de nye låtene.

Foruten nok en ny singel som er rett rundt hjørnet får vi se om vi klarer å få ut en plate mot slutten av året. Kanskje når det blir mulig å spille musikk igjen? Det er hvert fall noe vi gleder oss til!


Hør Heal her: