Foto: Lukka Fogie


I dag slipper Bubblepunk-bandet Lazy Queen ny musikk med singelen Throwaway. Teksten er brutalt ærlig i sin fortelling om vokalist Henrik Garcia Søbergs personlige erfaringer med en selvdestruktivitet, rus, frykt, sinne og selvforakt levert gjennom umiddelbar og frenetisk rock.

Singelen Throwaway ble først påbegynt i 2012, da låtas første vers ble skrevet midt i et mørkt kapittel i vokalist Henriks liv. Lange perioder med tung depresjon og angst resulterte i et selvmordsforsøk og år med destruktivitet mens hen bodde i New York.

- Throwaway handler om å treffe bunn, våkne opp i en sykehusseng, kun omgitt av kjærlighet og omsorg, bare for å gi faen og stenge alt og alle ute. Den handler om å finne opp grunner til å gi en selv tillatelse til å fortsette i sporet man er i, drukne i selvmedlidenhet, bare for å repetere kjente og komfortable mønstre av selvdestruksjon.

Om tilnærmingen til mental helse, rusmisbruk og livets mørkere, temaer som alltid har stått sentralt i kunst, sier Henrik Garcia følgende:

- Det er en tynn linje mellom romantisering og moralisering, vi er ikke interessert i gjøre noen av delene. Folk kommer til å gjøre som de vil. Jeg gjorde i alle fall det i høyeste grad. Jeg tror ikke vi er i noen posisjon til å fortelle noen hva de skal eller burde gjøre. Det vi er ute etter er å fortelle ærlig og usminka om egne erfaringer i håp om å gi folk i lignende situasjoner noe å relatere til, noe som forteller dem at de ikke er aleine. Alle har sin shit, om det ikke er rus og depresjon er det noe annet. Enkelte følelser er universelle, selv om omstendighetene kan være vidt forskjellige.

Sammen med produsent Morten Øby (The Lionheart Brothers, Pirate Love, FOAMMM og Death By Unga Bunga) har Lazy Queen omfavnet sin kjærlighet for et fengende pop-hook, pakket inn i deres signaturvegg av vrengte gitarer. Throwaway er glimrende ukomplisert i sin levering.

Hør låten her: