Foto: Charlotte Mathiesen


Selv om Oslo-baserte NYAKI aka Susanne Klerud har vært å se på både store og små arenaer i mange år, var det først i 2016 hun etablerte seg under dette artistnavnet. Det siste året har man kunne høre hennes første låter som soloartist, og nå kommer siste spor fra EP'en hennes. Låten heter Vice og handler om å være besatt av en person. 

– "Vice" betyr dårlig vane. Dårlige vaner kan være mye forskjellig som røyking, drikking av alkohol eller gambling, men det kan også være at man er besatt av en person. Man føler man bare mååå ha denne ene personen. Jeg tror flere har kjent på denne følelsen en gang i livet, og at man kan kjenne seg igjen! Man begynner etterhvert å handle helt irrasjonelt fordi man er helt besatt av en person og hele greia blir en dårlig vane, forklarer Susanne.

I fjor høst var hun i Storbritannia og delte scene med den britiske artisten og låtskriveren Jack Hawitt. De to ga også ut hennes debutsingle sammen - duetten Dark Hotel - som har streamet over 100k ganger til nå. Den nye singelen er, som resten av EP'en, produsert av duoen Kastel fra Nora Collective som består av Lasse Digre og Håkon Ingvaldsen. De har tidligere jobbet med artister som Arif, Hkeem, Bendik, Admiral P og Philip Emilio.

Vice slippes 20.mai, men allerede nå kan du lytte til låten her på Musikknyheter.