I dag slipper Dagny "Side A" - første del av debutalbumet som har fått tittelen Strangers / Lovers.

Etter å ha skrevet over 250 låter og vært i studioer verden over, gikk hun inn i Livingroom Studios i Oslo i fjor høst for å ferdigstille debutalbumet. Nå er hun klar for å vise frem Side A av platen.

Dagny ønsket en rød tråd på albumet, og da hun begynte å sortere låtene, ble det fort klart at det var låter fra de siste 18 månedene som skulle forme platen.

- Det var som de siste 10 årene med låtskriving og følelser ble summert opp i låtene fra de siste 18 månedene, og jeg valgte ut låtene som tydelig var med å fortelle en historie, sier Dagny i en pressemelding.

Låtene hadde et tydelig tema, men de føltes samtidig som to sider av en historie. Slik startet idéen om å dele albumet i to; Side A og Side B.
Da det ble klart at sidene stod i kontrast til hverandre, føltes det riktig å la folk få fordøye dem del for del.
- Det er viktig å understreke at dette er et album med én tittel og ett cover som skal samles i fysisk format og på strømmetjenester, forteller Dagny.

Side A har seks spor og tar for seg starten av og tiden i et forhold. Det hele begynner med førstesingelen Come Over.Videre følger man utviklingen av forholdet, før man går over i Side B som tar for seg tiden etter et brudd. Dagny forteller at det store skillet i låtene ligger i det tekstlige, og at begge delene inneholder både rolige og de mer energiske poplåtene vi har blitt vant til at hun leverer.

- Å lage et album er en helt annen prosess enn å lage enkeltlåter. Det er utfordrende med et så helhetlig prosjekt, men det er også det som har vært mest spennende. Jeg har elsket alt fra den visuelle utformingen og den intense perioden i studio for å ferdigstille det hele. Det blir fint å vise frem noe sammenhengende og vise flere sider av meg, sier hun.

Da Dagny gikk inn i studio i høst tok hun med noen av sine faste musikere, for å finne tilbake til den organiske innspillingsprosessen hun hadde med gjennombruddshiten Backbeat fra 2015. Harry Mead (trommer) og Eirik Fjelde (keys) ble viktige støttespillere.

Produsenter og låtskrivere som Rat City, Jeppe London Bilsby, Celine Svanbäck og Mich "Cutfather" Hedin Hansen har bidratt på ulike låter, og gitarist Thomas Kongshavn (Karpe, Emilie Nicolas) ble en viktig del av prosessen som executive produsent.

Dagny slapp singelen Backbeat høsten 2015, og siden den gang har hun bygget seg opp til å bli en av landets mest spennende liveartister, låtskrivere og popsnekrere, med en katalog som inneholder hiter som Wearing Nothing, Love You Like That og Come Over som er strømmet over 220 millioner ganger.

Hun skulle opprinnelig spille på Øyafestivalen og Bergenfest i sommer, men turnélisten er flyttet til neste år grunnet Covid19.

B-siden av Strangers / Lovers slippes over sommeren.