I dag er Daniel Kvammen igjen tilbake med låta «Falle frå jorda», første smakebit fra det kommende albumet «Guta som gret». Falle frå jorda er en stor, emosjonell, og gripende låt som beskriver frykt for tap i kamp mot kjærleik. Kvammen har tatt det ned men etter popkunstens regler også gjort det større en noen gang.

«Først og fremst så tolker eg Falle frå jorda som ein låt som aldri heilt bestemmer seg for om den er trist eller glad. Den er emosjonelt Vektlaus, for å bruke eit familiært utrykk. Teksten handler om den vektlause tilstanden i forelskelse og kjærleik. Eller nærmare bestemt den vektlause frykten ein kan oppleve i møte med dette, forteller Daniel Kvammen.

Mange av tekstene på Guta som gret er eksistensielle og stiller spørsmål ved livet. De handler om det å ikke helt få det til i en moderne verden, og spiller på dualiteten som alltid har eksistert i Kvammens musikk – by og bygd, urban og folkelig.
«Ein kan lese dei som relativt mørke, men musikken er som det jo ofte blir i min musikalske verden: glad, naiv, leken og oppfløftande,» sier Kvammen.