Foto: Ådne Evjen

Rockebandet LÜT har i løpet av året gitt oss tre nye låter og i dag er de ute med den fjerde. Med «Homme Fatale» ønsker de å sette stemningen i taket og vise seg fra en ny side.

Denne gangen har Tromsøgjengen fått med seg Mats Devik (Cazadores, Just Did Dory) på vokal. Selv er de veldig begeistret for samarbeidet og resultatet:

««Homme Fatale» er virkelig en annerledes LÜT-låt. Vi har jobbet på den siden 2017. Da vi gjorde vokal på den i fjor sommer fant vi ut at vi MÅ ikke ha Markus sin roping overalt. Det føltes ikke rett for denne låta. Vi har kjent Mats lenge via et veldig kollektivt musikkmiljø i Tromsø. Han er den største rockestjerna vi kjenner og han har en sykt fet vokal. Sammen funker det som fy oppå en LÜT-låt!», forteller gitarist i bandet, Ørjan Nyborg.

LES OGSÅ VÅRT INTERVJU: – Vi har klart å utvikle et sound som virkelig føles som LÜT


Da de slapp «Mersmak» i januar var det første låt ut på over to år. Den ble umiddelbart listet på NRK P3.Siden bandet så dagens lys i 2014 har de banket seg inn i bevisstheten til rockeglade publikummere. De har gjort en bråte overbevisende konserter med stage diving, store kor og enda større riff. For debutalbumet «Pandion» ble de nominert til «Årets nykommer» på Spellemannprisen og «Årets live» på P3 Gull. De har også mottatt skryt fra selveste Lars Ulrich (Metallica) i podkasten hans «It’s Electric».«Homme Fatale» er produsert av Ariel Joshua Sivertsen, Markus Danielsen Danjord og Hans Marius Mikkelsen. Låta slippes på Indie Recordings onsdag 10. juni.