Foto: David Morris Blikstad


De har varmet opp for Veronica Maggio samt Nilsen, Lind, Fuentes og Holm - og lagt bak seg utsolgt singlerelease-konsert i Oslo. Vestfold-bandet ABER har med sin synthpop fått en plass i folks hjerter, både i hjemfylket og i Oslo. Nå er de klare med debutalbumet Just Like You.

Etter to intensive år med studiovirksomhet og livespilling som spenner fra Honningsvåg til Stavern er ABER nå klare med debutalbumet. På veien mot utgivelse har ABER allerede spilt for stappfullt hus og kø i døra på Salt Arts & Music i Oslo. Singlene «Just Like You», «Gold» og «I’ll Give In» har fått god radiotid på NRK Vestfold og Telemark det siste året. Så langt har også alle singlene fra ABER kommet inn på flere av Spotify's populære spillelister.- Vi ville lage et album som rommer hele mennesker; festen, gleden, mørket og all dritten som hører med. Det er spennende å grave litt i de tilsynelatende negative egenskapene jeg tror de fleste har: eiesyke, sjalusi og sorg. Da rommer jo også spranget til kjærlighet og trygghet mye mer, uten å nødvendigvis måtte bli en tom klisjé, forteller tekstforfatter og vokalist Hedda Brekke Aronssen.

Albumslippet gjennomføres i en usikker og vanskelig tid. Bandet vurderte å utsette det.

- Vi lurte litt på om vi skulle flytte releasen av dette albumet. Vi har jobbet med dette i flere år, og ser at det er som om verden holder pusten litt akkurat nå. Alt har stoppet opp mens vi prøver å takle en pandemi på best mulig måte. Samtidig tenkte vi at om det er et tidspunkt vi kan trenge nye impulser på, så er det vel nå. Om vi kan være med på å gi folk et pusterom inn i en annerledes vår og sommer, så er det ingenting vi heller vil.

Lytt til debutalbumet her: