Dagens offentliggjøring byr på både evig oppfinnsomme Tyler, The Creator, FKA twigs og Thom Yorke sin eneste skandinaviske konsert i 2021 på Roskilde Festival. I alt 32 artister er klare for neste års musikkprogram og deriblant norske Mayhem, Girl in red, The Whitest Boy Alive og The No Ones.

Selv om det ennå er mer enn et år til, løfter festivalen i dag på sløret for deler av musikkprogrammet for 2021

Publikum kan se frem til det evig eksperimenterende multitalentet Tyler, The Creator på legendariske Orange Scene, og britiske FKA twigs tar med seg sin musikalske eventyrlighet, som understreker hvorfor hun er en av sin generasjons viktigste stemme akkurat nå.

Begge navnene var på programmet i år, og akkurat som Thom Yorke Tomorrow’ Modern Boxes blir de med videre til neste års festivalplakat.

Dessuten gjester R&B-ikonene TLC festivalen. I ’90-årene slo de gjennom med singler som «Waterfalls» og «No Scrubs» og det blir deres første konsert i Danmark noensinne. Delvis norske The Whitets Boy Alive med frontmann Erlend Øye er også med på programmet, og konserten på Roskilde Festival 2021 blir deres eneste i Skandinavia.

To helt nye slipp

I dagens slipp finner man også to artistnavn som ikke var på plakaten i år. De norske metal-pionerne Mayhem kommer til festivalen med albumet «Daemon» fra 2019. Gruppen var med på å definere black-metal sjangeren og har vært til inspirasjon for mange band.I den mer fredelige avdelingen finner man den engelske superprodusenten Floating Points. Det er den kritikerroste komponisten Sam Shepherd som gjemmer seg bak navnet og hans konserter er kjent for å kombinere meditative sanser med pumpende eufori for de danseglade. Han besøker Roskilde Festival 2021 med en nattkonsert, hvor alt kan skje.- For oss har det vært viktig å ta noen navn med videre, som vi tror på er både vesentlige og sterke til neste år. Her er Tyler, The Creator og FKA twigs helt sentrale, for de er to yngre kunstnere, som konstant arbeider med lydbildene sine og stadig fornyer konsertformatet. Deres konserter er alltid en ny opplevelse, sier Roskilde Festivals programsjef Anders Wahrén.- Musikkprogrammet på Roskilde Festival 2021 blir ikke et speil av den festivalen som skulle ha vært, for vi hverken kan eller vil overføre et fult program. Akkurat nå er det både en pandemi og et nødvendig oppgjør med rasisme på dagsorden. Historisk sett blir de store samfunnsmessige spørsmålene også bearbeidet i kunsten, og derfor holder vi selvfølgelig en del av programmet åpnet for å bringe inn relevante navn i spill, fortsetter Wahrén.Følgende slippes til Roskildes festivalplakat for 2021:

TYLER, THE CREATOR (US)
THOM YORKE TOMORROW'S MODERN BOXES (UK)

AFRICA EXPRESS PRESENTS IN C MALI (INT)
FKA TWIGS (UK)
FLOATING POINTS (UK)
MAYHEM (NO)
MOSES SUMNEY (US)
THOMAS HELMIG (DK)
TLC (US)
THE WHITEST BOY ALIVE (NO/DE)

AK DAN GWANG CHIL (KR)
CATE LE BON (UK)
CHAI (JP)
DANISH STRING QUARTET & DREAMERS' CIRCUS (DK)
GIRL IN RED (NO)
GYEDU-BLAY AMBOLLEY (GH)
HIGH ON FIRE (US)
HOLLY HERNDON (US)
KELLY LEE OWENS (UK)
LAND OF KUSH (CA/EG)
LINGUA IGNOTA (US)
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA (SE)
THE NO ONES (NO/US)
OBJECT BLUE (DJ) (CN)
OLD MAN GLOOM (US)
RWAYSS (MA)
SAMPA THE GREAT (AU)
SENI REAK JUARTA PUTRA (ID)
SICARIA SOUND (DJ) (UK)
TARRUS RILEY FEAT. DEAN FRASER & BLACK SOIL BAND (JM)
USTAD SAAMI (PK)
YOLA (UK)