Carl Louis skapte blest i musikk-Norge da han bestemte seg for å forlate CLMD til fordel for egen solokarriere. NRK P3 ble tidlig bergtatt av Carls sound og spillelistet både Apogee (feat. Pav), samt Telescope og Human Again med ARY. Ikke lenge etter ble debut-EP'en Telescope brukt i flere store norske TV-serier og reklamer og florerte i Spotify-lister verden rundt.

Oppfølgeren Memory Lane fikk også stor oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt, med listinger på P3, mp3 og P1, samt omtale i Dancing Astronaut, Complex, Line of Best Fit og Indietronica
for å nevne noen.

Da Carl Louis ga ut albumet Silent Soldier i oktober, markerte det et skifte. For første gang var han ikke bare produsent og artist, men også vokalist på egne låter. Vår anmelder Henrik Årby ga ham 8/10 for albumet i fjor.

Nå er han klar med en ny singel, som har fått tittelen Portal to Happiness. Lydbildet er kjent Carl Louis-stil; levende
synther, trommemaskiner og drømmende vokalmelodier.
- Portal to Happiness handler om det å leve i øyeblikket. Å gå til det stedet i deg hvor tid ikke eksisterer. For meg er dette stedet både lykke og sorg på en gang. Den intense følelsen er portalen til lykke, sier Carl selv om låten.