Annie trer tilbake i rampelyset med singelen "American Cars" - som markerer Annies forestående album "Dark Hearts".

På "Dark Hearts" samarbeider Annie med den svenske produsenten Stefan Storm, kjent fra synthduoen "Sounds Of Arrows". Annie kaller "Dark Hearts" et "soundtrack til en film som ikke er laget ennå". Dette ekstraordinære albumet er inspirert av alt fra "Twin Peaks" til "The Wicker Man".

Singelen "American Cars" er fylt til randen med filmatiske temaer - perfekt for nattlige bilturer på øde motorveier. Annie forteller at Dark Hearts “ var delvis inspirert av David Cronenberg-filmen Crash.

- Klokka var 14.00 og de andre på kinoen var to gamle menn, en mor og en skrikende baby og så seksten år gamle meg. Det var en ganske merkelig opplevelse. Filmen handler om å skyve grenser. Når du leter etter noe mørkt, vet du ikke nødvendigvis hvorfor. Men du skyver grensene. Du kan falle, eller nesten falle, men til slutt kommer du deg opp."Dark Hearts" ble til over en treårsperiodee år - en prosess med mange pauser i og med at Annie ble mor til to små barn i mellomtida. I tidsrommet flyttet hun også fra Berlin til Bergen.

- Jeg spilte inn mye mens jeg var gravid og kastet opp mens jeg spilte inn vokal. Stefan måtte stadig ut for å kjøpe meg lakris. Jeg klarte likevel å gjøre vokal jeg er godt fornøyd med selv.

- Ved å bruke god tid har det ført til at Dark Hearts er “det beste albumet jeg har gjort hittil. Alle sporene passer så perfekt sammen - temaene er der.

Annies debutsingel "Greatest Hit", ble et globalt fenomen under den første bølgen med fildeling,. Debutalbumet "Anniemal" på hotte 679 Recordings inneholdt den Royksopp-produserte "Heartbeat" og "Chewing Gum samt hennes første singel produsert av Richard X.

Annies første album på ti år er spekket med vemodige minner, kanskje ikke overraskende da Dark Hearts markerer Annies tjueårs jubileum som en pop-tilstedeværelse.


1. In Heaven

2. The Streets Where I Belong

3. Dark Hearts

4. Miracle Mile

5. Corridors of Time

6. Forever ’92

7. American Cars

8. Mermaid Dreams

9. Stay Tomorrow

10. The Countdown to the End of the World

11. The Bomb

12. The Untold Story

13. It’s Finally Over