WE sine siste fire, karrieredefinerende album gjennoppstår der du strømmer musikk på fredag.

Stoner rock-heltene i WE hadde sine glansdager på 90-tallet og det første tiåret av det nye millenniet. Men de siste ti årene har det vært lite action fra bandets side, selv om etterspørselen etter musikken deres og de eksplosive liveshowene deres aldri har forsvunnet.

Drabant Music gjør nå de fire siste albumene fra WE sin katalog tilgjengelig digitalt for første gang på mange år fra og med 26. juni - mer eller mindre 30 år siden bandet ble stiftet.

– WE har vært en komplett fiasko digitalt. Derfor elsker WE Drabant for å ta på seg ansvaret med både remastring og relansering av våre fire mest vitale album, sier WEs frontfigur Thomas Felberg.

Den første av disse platene, Dinosauric Futurobic (2002), er et rått og skittent album bestående av 11 låter som ble snekra sammen i en mørk Oslo-kjeller, bedre kjent som Hangaroundsounds Studios. Med dette albumet opplevde WE et gjennombrudd som sørget for at de kunne dra ut på flere turnéer i Europa og Skandinavia for å spille flere titalls konserter.Året etter smalt den norske rockescenen igjen med Lightyears Ahead - et mini-album med seks kruttsterke låter som sørget for WE sin første Spellemann-nominasjon. Det fortsatte med Smugglers (2004) som sørget for at de ble klistra på avisforsidene og toppet VG Listas albumliste samme uke som plata ble sluppet. De påfølgende to årene dro de ut i verden for å spille. Smugglers fikk Alarmprisen for «Beste liveband» og «Beste rockealbum», og WE vant dessuten en Spellemann-pris i kategorien «Rock» for plata. I tillegg ble de enten belønnet med eller nominert til tittelen «Årets band» av flere fanziner rundt om i Europa.

Den fjerde og siste plata som kommer ut 26. juni er Tension & Release (2008), bandets siste album som var et resultat av tunge øvingstimer over lang tid, hvor de møysommelig formet musikken før de spilte den inn. Samme året spilte de sin siste konsert på Steinkjærfestivalen. Det sies at de før showet satt og talte hvor mange unger som satt hjemme og venta på dem. Det var 11 stykker; et fotballag.

WE gikk på scenen, spilte sin kosmiske biker rock for et helttent publikum, og spilte attpåtil tre ekstranumre før de forlot scenen. Den gikk de aldri på igjen.