Foto: Johannes Greve Muskat


Lemaitre, som består av Ulrik Denizou Lund og Ketil Jansen, har de siste årene vært basert i Los Angeles, der de jobber og lever i et internasjonalt kreativt musikalsk kollektiv. Duoen har levert hits og fylt dansegulv, klubblokaler og festivaler verden over, samt spilt på festivaler som Coachella, Lollapalooza og Roskilde.

Det siste året har vokalist og produsent Ulrik Denizou Lund ruget på et sideprosjekt. For å få utløp for skissene som ikke passet inn i Lemaitre-universet, prøvde Ulrik å finne ut hvor ideene kunne ta ham. Resultatet er låter som befinner seg i et elektronisk landskap, men med en mer tekstorientert, personlig og til tider naken tilnærming enn hva vi er vant til fra vokalisten.

- Det var på en skrivetur i Palm Springs i fjor at ideen om at jeg skulle starte et sideprosjekt først kom opp seriøst. Vi hadde skrevet mye musikk som vi følte ikke helt passet Lemaitre over den siste tiden, og jeg hadde flere låter jeg hadde skrevet som jeg ikke helt visste hva jeg skulle gjøre med. Siden da har jeg jobbet med å fullføre disse sangene. Jeg har gledet meg lenge til å dele dette med publikum, sier Ulrik.

Singelen The End Is Bright er den første vi får høre fra den kommende debut-EP'en, som ventes til høsten.