Bob hund inntar hjembyen Helsingborg og sammen med Helsingborgs stadsteater og Helsingborgs Symfoniorkester spiller de en begivenhetsrik konsert som også sendes digitalt.

Den evig aktuelle sekstetten bob hund har fortsatt å gjenoppfinne seg selv gjennom karrieren. Med vemod, humor og punkpoetiske låter som «Nu är det väl revolution på gång» og «Tinnitus i hjärtat», alt sunget på umiskjennelig helsingborgsk, står bandet solid plantet i hjertene til flere generasjoner popmusikkelskere - ikke bare i hjemlandet, men i hele Skandinavia.

15. august inviteres nye og gamle fans igjen inn i bob hunds forunderlige univers, denne gang med innslag av Helsingborgs Symfoniorkester, som de har avstandsøvet inn nye og gamle låter med i løpet av sommeren.

– 89% prosent av dagens kommunikasjon har blitt "teatralisk" uansett om du er USAs neste president eller om du ser på et bilde av din beste venns farmor som spiser en plantebasert kanelbolle i karantene. Det er en del av bob hunds skjebne å stå på en teaterscene for første gang sensommaren 2020, sier vokalist Thomas Öberg.

Sammen med regissør Kajsa Giertz, som også er teatersjef på Helsingborgs stadsteater, har de kokt sammen et spektakulært show. Selv om publikum ikke kan bli med foran scenen denne gang, kommer det til å komme rett gjennom skjermene og alle seere kommer til å få en sårt tiltrengt bob hund-injeksjon.

– Å få samarbeide med et band som bob hund, på Stadsteatern i deres hjemby, er litt av en drøm. Vi plukker biter fra både teaterets og musikkens verden og tilsammen blir det magi. Det er det første, men definitivt ikke siste vi gjør sammen, sier Kajsa Giertz, regissør og teatersjef på Helsingborgs stadsteater.

Konserten finner sted 15. august klokka 20.00 og kan sees live på helsingborgsstadsteater.se