Foto: akam1k3

«Hvis vi en eller annen gang i livet, mot alle odds, eier masterrettighetene til alle utgivelsene våre … så gir vi bort alt. Hele katalogen. Alle inntektene. For resten av livet og en god stund til. Det er arven vår.» Dette skriver Karpe på Facebook i dag.

Les også: Karpe x 10

Karpe har i lengre tid jobber for å få tilbake rettighetene til sine egne mastertapes, og i 2019 kjøpte de rettighetene tilbake fra sitt tidligere plateselskap, Cosmos, for en ukjent sum. Avtalen satte også en strek over alle krav og anklager partene måtte ha mot hverandre.

På SAS PLUSS/ SAS PUSSY synger duoen blant annet:

Jeg kalte en spade for spade
det er spa det
men den som vil klage på spaden
må grave
jeg gravde som faen
og har rett i den saken
tar saken til retten
og retten til graven
og de kan ha smarte advokater
i plateselskaper
men Abdel og Patel har stamina stamina stamina
stamina
kanskje vi taper men slangen er halshugga
kontoen vår er full
varmtvannstanken er tom


Nå holder de et gammelt løfte og gir bort alle inntektene til «Patel og Abdelmaguid Foundation», som eies av duoen.

Her er hele innlegget på Instagram:

Se dette innlegget på Instagram

«Hvis vi en eller annen gang i livet, mot alle odds, eier masterrettighetene til alle utgivelsene våre… så gir vi bort alt. Hele katalogen. Alle inntektene. For resten av livet og en god stund til. Det er arven vår.» For snart ni år siden lovte vi hverandre dette, og av alle prosjekter vi har gjennomført til nå er dette det vi har drømt om lengst. Løftet har også vært bensinen vår i møte med de som har lurt oss, utnytta oss eller stjålet fra oss. Vi er født i Norge. Vi har ikke jobba hardere, vi fortjener det ikke mer og vi har ikke gått fra 0 til 100. Ingen av oss vet engang hva 0 er. Foreldrene våre kom hit og vi fikk en sjanse. Å gi katalogen vår tilbake til mennesker som er i samme situasjon som de var, eller med et enda vanskeligere utgangspunkt, er full sirkel for Karpe. Så vi holder løftet vårt. Hver gang du hører på en av låtene våre, fra Glasskår til SAS PLUS / SAS PUSSY, går alle inntektene rett til «Patel og Abdelmaguid Foundation» («PAF»). Én gang i året vil «PAF» dele ut penger til både små og store prosjekter som ønsker å bedre situasjonen for flyktninger, asylsøkere og innvandrere. Både i Norge og i resten av verden. Link i bio. ?? Chirag og Magdi

Et innlegg delt av karpe (@karpe_offisiell)Foto galleri: Terje Dokken, Musikknyheter.no