Jazz er kanskje ikke det første du tenker på når du hører navnene Thorbjørn Harr og Aslak Hartberg. Harr er nok mer kjent fra teaterscenen, som skuespiller i internasjonale storfilmer, eller tv-seriene «Vikings», «Kielergata», og Aslak Hartberg slo gjennom som rapper i gruppa Klovner i kamp.

Men, som dere sikkert har skjønt, begge har også føttene godt plantet i jazz-verdenen. Harr er både vokalist og saksofonist, mens Hartberg er utdannet kontrabassist med erfaring fra både Shining og bandet til Jon Eberson. I 2014 debuterte de med platen Døden er dårlig gjort, med norske tekster skrevet av Lars Saabye Christensen, og siden har de spilt på jazzfestivaler og klubber over hele landet.

På «Scar» er tekstene nok en gang skrevet av Lars Saabye Christensen, men denne gangen har han oversatt seg selv til engelsk, noe som plasserer låtene i helt nye univers. Med seg har de et imponerende lag av norske jazzmusikere, som har bidratt til at dette har blitt en stjernespekket og stemningsfull affære. Trygve Seim, Per Odvar Johansen, Sjur Miljeteig og Jørn Øien er kjente navn for alle som er litt bevandret i jazz-verdenen, og produsent er ingen ringere enn Jarle Bernhoft.

På den første singelen, den nydelige duetten «Mirror Song», synger Thorbjørn med Malin Pettersen, som vant Spellemann for sitt debutalbum i fjor. Hun sier selv:

Det er en ære å få bidra på et prosjekt med så mye kvalitet i alle ledd, og jeg har også vært begeistret for Harr & Hartberg i flere år allerede. Det å få bli med på deres prosjekt, få jobbe med Jarle i studio, mens jeg forsøker å gi det beste jeg kan med en tekst av en av mine favorittpoeter – det er en ganske topp opplevelse.

På Scar får vi nye innspillinger på engelsk av sanger fra Døden er dårlig gjort, samt et knippe nye låter. Vi kan vente oss vakre og vonde tekster, fine og rare melodier og mye lek og improvisasjon, samt inspirert og romslig spill fra et sylskarpt band.

Albumet Scar slippes 25. september, 2020