Foto: Frode Fjerdingstad

Sverre Knudsen er ute med en ny låt. Skillingsvisa, som Knudsen sjøl kaller den, er en ballade i tre akter som har fått tittelen Balladen om Bombe-Laila og hennes mann, justisministeren. Sverre Knudsen har sluppet skillingsvisa i to forskjellige versjoner, den ordinære og en «Center of the Universe Rasisit-mix».



Skillingsvisene er skrevet, innspilt og produsert av Sverre Knudsen. Miksingen er gjort av Lasse Marhaug, samarbeidspartner på de tre siste Knudsen-albumene. Remixen er gjort av Center of the Universe.

Som på de siste utgivelsene til Knudsen er låtene laget ved hjelp av elektroniske hjelpemidler. Remixen er helt klart den mest iørefallende og dansbare av de to versjonene. Kan dette bli en dansegulvklassiker? Center of the Universe har i hvert fall gjort sitt til at den kan bli det.



Teksten er relativt selvforklarende, slik skillingsviser kan være. La oss nøye oss med å si at det er en ganske så betent og aktuell sak Knudsen belyser her. I sjangeren «moderne skillingsviser» følger Sverre Knudsen godt opp som arvtaker til Ole Paus sine Paus-poster.


Les vår anmeldelse av Sverre Knudsen sitt siste album LIT.