Gorillaz startet året med episode 1 – «Momentary Bliss ft. Slowthai and Slaves» - av Song Machine, et helt nytt konsept fra et av de mest innovative bandene i verden. Etter seks episoder er Noodle, 2D, Murdoc og Russel på reise gjennom Marokko og Paris, London og Comosjøen. I tillegg til det, har de også reist helt til månen, og Gorillaz er klare for å gi deg hele samlingen. Prosjektet har fått navnet: Song Machine: Season One - Strange Timez, og er ute 23. oktober 2020 med fysiske utgivelser på standard CD, vinyl og kassett; pluss 17-spor Deluxe og Super Deluxe-samlesett. For ikke å glemme den svulmende og fargerike 210-siders almanakken.

Song Machine er den pågående og stadig utviklende prosessen til Gorillaz, med følge av en utvidende liste over samarbeidspartnere som har skapt magi i nevneverdige Kong Studios. Resultatet er en omfattende samling av 17 spor som omfavner et mylder av lyder, stiler, sjangere og holdninger fra en fantastisk liste av gjesteartister, som inkluderer Beck, Elton John, Fatoumata Diawara, Georgia, Kano, Leee John, Octavian,Peter Hook, Robert Smith, Roxani Arias, ScHoolboy Q, Slaves, Slowthai, St Vincent og 6LACK, samt CHAI, EARTHGANG, Goldlink, Joan As Police Woman, JPEGMAFIA, Moonchild Sanelly, UnknownMortal Orchestra, Skepta og selvfølgelig Tony Allen.

Den siste episoden, Strange Timez ft. Robert Smith, ser heltene våre på månen, som spinner rundt jorden om natten, og spinner videre fram til solen står opp – en merkelig tid for å se lyset.Ikke nok med det! Den 12. og 13. desember får du se SONG MACHINE LIVE, med en unik blanding av visuals og live Gorillaz-konsert med sanger fra Song Machine: Season On - Strange Timez fremført live for første gang livestream på LiveNow i tre tidssoner. Billetter og informasjon her