Nilsson er, ved siden av forfattergjerninga, musikkansvarlig i Bergensavisen (BA). Han har så langt gitt ut tre bøker. Hans første bok kom i 2014 og handler om Kings of Convenience sitt klassiske album, Quiet Is the New Loud. I 2017 ga han ut en bok om Pål Waaktaar med tittelen Tårer fra en stein - Samtaler om et arbeid, og i fjor slapp han utgivelsen Hjemkomst. Morten Harket - 1993-1998.

I denne episoden av Fotnote forteller Nilsson om hvordan den svenske journalisten og skribenten Jan Gradvall har vært en viktig inspirasjonskilde for ham både som forfatter og journalist. Nilsson tar utgangspunkt i Gradvalls bok Nyponbuskar, nyponbuskar, hela vägen nyponbuskar, som er en samling tekster om musikk som Gradvall har skrevet over flere år. Les mer om boka her.Abonner på Fotnote i iTunes

Hør podkasten på andre plattformer

Tittelen på boka er henta fra låta Söndermarken av Lars Winnerbäck.Et av kapitlene Nilsson trekker fram fra Gradvalls bok, er om det svenske bandet Kent. Teksten var opprinnelig ment som åpningskapitlet i en biografi om bandet som Gradvall aldri fikk fullført. Se et innslag med Gradvall på TV4s Nyhetsmorgon under:

Med bøker om Waaktaar og Harket, er det kanskje ikke overraskende at et av Nilssons favorittband er a-ha. Helt siden barndommen har bandet vært viktig for forfatteren og journalisten fra Bergen. Her kan du se et av bandets fineste øyeblikk, ifølge ham selv. Men vi kommer vel ikke utenom denne?