Jaga Jazzist, bandet som har eksistert i mer enn 25 år og som er et kraftsenter i norsk musikk, ga nylig ut sitt syvende studioalbum «Pyramid». Som veldig mye annet i verden ble samtlige av bandets konserter dette året satt på hold, men Jaga Jazzist gjør nå en eksklusiv turnè for et begrenset antall publikummere.

«Pyramid» fikk stående ovasjoner i norske og internasjonale medier, og ble spilt inn på bare to uker i en hytte Sverige i 2019. Resultatet er et på samme tid meditativt og opprivende sci-fi-post-prog-jazz-rockalbum, som har blitt sammenlignet med Khruangbin, Giorgio Moroder, Thundercat, Neu! og Fela Kuti – med et mylder av akustiske og elektroniske instrumenter.

Jaga Jazzist har vært et av norsk musikks mest stilmessig særegne band, og er kjent for et kompromissløst fokus på kvalitet både på album og liveshow. Denne konserten definerer en helt ny retning for orkestret, og det musikalske hovedfokuset er «Pyramid», i tillegg til en og annen gammel slager fra bandets rikholdige musikalske arkiv.

Datoer:

9. okt Trondheim - Byscenen
10. okt Ålesund - Terminalen
15. okt Hamar - Festiviteten
16. okt Tønsberg - Støperiet
17. okt Kristiansand - Kick
30. okt Bergen - USF Verftet
31. okt Oslo - Rockefeller - dobbelkonsert