Foto: Grupa13

I dag slipper heavy metal bandet HJELVIK sin første singel og musikkvideo "North Tsar" fra det kommende albumet «Welcome to Hel» som lanseres 20. november 2020 på Helmet Fire Records i Norge og Nuclear Blast i resten av verden.

HJELVIK er det nye solo-bandet til eks-Kvelertak frontfigur, tekstforfatter og medgrunnlegger Erlend Hjelvik. Under Erlends fartstid i bandet nøt bandet stor suksess der de vant fire Spellemannspriser og turnerte verden rundt med storheter som Metallica, Slayer og Ghost. Erlend forlot bandet i 2018 og har brukt de siste to årene på å skrive musikk og skape HJELVIKs første soloalbum.- Det føles bra å endelig kunne gi folk en smakebit på hva som er i vente med denne heftige Grupa13-produserte videoen for North Tsar! Sier Erlend Hjelvik

- Det var en god opplevelse, samme dag som corona-restriksjonene ble løftet på tok jeg det første flyet fra Norge til Polen og filmet alt sammen på en dag i vikinglandsbyen Jomsborg. Grupa13 gjorde en formidabel jobb sammen med teamet sitt som inkluderte rutinerte viking skuespillere, flinke spesialeffekt-folk og til og med to ulver og en diger ravn. Det føltes intenst å stå midt i et vikingslag og fremføre sangen min, spesielt siden landsbyen var åpen for turister som kom inn midt i filmingen for å glane og ta selfies, noe som gjorde opplevelsen hakket mer surrealistisk. Alt i alt så var det veldig kult å være med på og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med resultatet, sier han videre om innspillingen.

HJELVIKs første soloalbum «Welcome to Hel» er spilt inn i Hallowed Halls i Portland, Oregon, USA, tatt opp og mikset av Justin Phelps (Joe Satriani, Poison Idea, Slough Feg) og til slutt mastret av Alan Douches (Mastodon, Baroness, Kvelertak).

Albumet inneholder gjesteopptredener av Matt Pike (High on Fire, Sleep) og Mike Scalzi (Slough Feg). Den legendariske Joe Petagno som fra før er kjent for sitt arbeid med Motörhead og Led Zeppelin har designet HJELVIK logoen og skapt omslagsverket til «Welcome to Hel»

HJELVIK består av:
Erlend Hjelvik - Vokal, tekst og låtskriving
Rob Steinway - Leadgitar
Remi André Nygård - Rytmegitar
Alexis Lieu - Bass
Kevin Foley - Slagverk