Foto: Jen Steele


Sondre Lerche runder av sitt spesielle suksessår med ny single, I Could Not Love You Enough, som slippes i dag 21. September. Han er også aktuell med en helaftens strømmekonsert fra Lofoten og Deluxe-utgave av Patience.

Etter å ha avsluttet sin imponerende 40-konserter lange soloturné på Svalbard forrige helg, strømmer Sondre Lerche på torsdag et konsertopptak fra en av de mange solokonsertene han spilte i sommer, fra Trevarefabrikken i Henningsvœr. Livestreamen har premiere i tre forskjellige tidssoner, og begynner kl 20.00 torsdag 24 september for seere i Norge og Europa.

23. oktober kommer Patience Deluxe, som i tillegg til originalalbumet inneholder fire uutgitte sanger fra samme innspillingsprosess, samt to live-opptak med Kringkastingsorkestert — deriblant en gåsehudfremkallende versjon av Årets låt-kandidaten «Why Would I Let You Go». Og allerede nå er en helt ny låt ute, «I Could Not Love You Enough».Patience er et av årets mest kritikerroste album, med terningkast 6 i VG, femmere i Aftenposten, Dagbladet og Dagsavisen, samt stor begeistring i Morgenbladet, Klassekampen og Musikknyheter.no. Les vår anmeldelse.

Allerede i forkant av utgivelsen stod Sondre frem som en av landets mest løsningsorienterte og allsidige artister i koronatiden. Midt i mars var over 80 000 mennesker innom da han strømmet sin Brakkekonsert direkte fra stuen. I april fulgte han opp med en elegant TV-konsert med Kringkastingsorkesteret fra Store Studio. I begynnelsen av mai markerte Sondre den gradvise åpningen av landet med å spille syv sagnomsuste konserter for 20 publikummere om gangen i Emanuel Vigeland Mausoleum, til terningkast 6 i flere aviser.

For å feire Patience-slippet inviterte han 35 publikummere til konsert på Fløibanen i Bergen — og filmet forestillingen Patience Live, som nylig ble vist på NRK, med band og kor i Håkonshallen. Deretter la han mutters alene i leiebil ut på den omfattende og i stor grad utsolgte Solo Patience-turneen, som nylig ble viet en egen artikkel i amerikanske Rolling Stone Magazine.

I høst slipper Sondre også barneboken «Snømannens jul» sammen med illustratør Victoria Sandøy på Cappelen Damm. Lerches begeistrede essaysamling «Alle sanger handler om deg» fra januar utkom nylig i pocketutgave og som lydbok, lest av forfatteren selv, på Flamme forlag og Storytel.

I et utfordrende år for både publikum og bransje har Sondre Lerche stått frem som en av landets desidert mest kreative, arbeidsomme og vitale artister, både på plate og scene. Og det kunstneriske overskuddet fortsette med Patience Deluxe, og Solo Patience - Live in Lofoten, til glede for alle der ute som ikke fikk med seg sommerens turné.