Foto: Fredrik Ringe

Skambankt følger opp fjorårets akustiske album «1994» med enda en utypisk Skambankt-utgivelse. På det kommende albumet blir det mer rock, med hint av country, indie, akustisk og vise. Etter en vellykket norgesturnè tidligere i høst, med utsolgte kvelder og flere ekstrakonserter, er bandet klar med neste album som er satt til januar 2021! SOS er første singel ut.

Videoen er laget av bandet selv:

- Dette er min stolte og litt skumle debut som musikkvideoregissør. Videoen er filmet av vår egen tangentmaestro Jonny, som også er en knallflink filmfotograf - og produsert sammen med Terje, som er skikkelig flink til å ordne ting. Sammen er vi i ferd med å bli et habilt lite produksjonsselskap internt i bandet, sier bassist Tollak Friestad.

- Ideen til SOS-videoen ble født på turnè, planlagt i helga, filmet på tirsdag og klippet og levert onsdag kveld. Fra idé til resultat på rekordtid! Det er sånn vi liker det, avslutter han.Siden deres intense comeback med «Horisonten Brenner» i 2018, har Skambankt jobbet hardt. Med nytt studio-album, bandets første live-album, tre dobbeltsingler og utsolgte 7-tommere, et akustisk album, omfattende turneer i inn- og utland med flust av utsolgte konserter, flere festivaljobber, A-listing på fire radiokanaler, plasseringer på flere «Årets Album»-lister, strålende anmeldelser, katalog re-issues som gikk rett inn på #1 og #2 på vinyl-salgslistene i Norge – kan man for alvor si at bandet hører hjemme blant eliten av norsk rock. Bandet byr også på unike eventer for fansen, som da de blant annet gjorde stor suksess med egen pop-up Skambankt-shop rundt det ene albumslippet, og da de inviterte fans på vafler, kaffe og nypresset vinyl direkte fra trykkeriet tidligere i høst. Ikke overraskende var Skambankt også tidlig ute med sin første streaming-konsert som trakk over 12000 tilskuere. Dette ble toppet med en helaftens TV-sending fra konserthuset i Stavanger, hvor overskuddet gikk til Gatemagasinet Asfalt.