Foto: Jørn Veberg
Sidan oppstarten i 1998, har El Caco med sine sju album og utallige konsertar satt eit varig preg på norsk rockehistorie. Men for Øyvind Osa har det vore eit ønske om å kunne lage annan musikk som ikkje nødvendigvis lar seg framføre med det no 22 år gamle hjartetbornet. Derfor etablerar han seg no som soloartist under namnet OSA med ei salig blanding av alt han har ruga på lenge; ei blanding av folk, vise, blues og country, som til og med har eit snev av disco

-The Stranger er en av de første låtene som ble laget, og som kanskje trigget meg til å fortsette med hele prosjektet. Stian Kårstad kom på besøk og vi tok en kaffe. Jeg presenterte låta for ham. Stian klødde seg litt i skjegget og tok frem gitaren. Kanskje vi kan gjøre noe sånt som det her sa han, og spilte et av de fineste mellompartiene jeg hadde hørt.

-Vi endret rytmen for å tilnærme oss country, for min rytme er ofte blues, og deretter spiste vi litt kake og følte litt på det. Jeg hadde flere låter, og vi øvde i det stille, helt uten behov for propper i ørene. Vi likte det, og The Stranger begynte å ta form. 5-6 år og mange kanner kaffe etterpå er den ferdig, og med mange av de beste musikerne på laget, samt med Herbrand Larsen som produsent og Daniel Bergstrand som mikset albumet.

-Musikkbransjen krever publisitet over mange plattformer, så en video måtte også lages. Det er ikke bare å være ferdig med en låt, en må kunne spille låta og se på den samtidig. Jeg gjorde som mange ganger før, og ringte Jørn Veberg. Jørn er multikunstner og har tatt pressebilder laget logoer for meg, så han kunne da like gjerne lage videoen. Jeg hadde en idé og Jørn hadde kunnskapen til å virkeliggjøre den. Det er fortvilelse i låta, så også i videoen. Det ble spilt inn en høstkveld og ferdiggjort gjennom flere. Resultatet ble bra, og jeg er glad vi kan vise den.Albumet kjem i fyrste halvdel av 2021.